La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Nomenaments a discreció

Darrerament hi ha hagut llocs de treball que han quedat vacants i hem vist com es cobrien mitjançant sistemes excepcionals. Tot i que aquests sistemes són possibles, sempre tenen caràcter extraordinari i temporal. Però veiem amb preocupació que les situacions extraordinàries esdevenen habituals, i la temporalitat es converteix en perpetuïtat.
“L’Ajuntament ha de fomentar i facilitar la promoció interna, generant espais d’oportunitat a tot el seu personal”. Així comença l’article 21 del Reglament de selecció, promoció i provisió de llocs de treball de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, publicat al BOP el 19 de març passat. I, continua, …mitjançant el procés selectiu corresponent, el qual ha de garantir els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.
Aquest Reglament ha estat un dels requisits que les forces sindicals hem posat per signar l’Acord de Condicions i ha de ser una de les eines més importants per a l’Administració. Si la Corporació no es regeix pel Reglament vol dir que hem estat perdent el temps amb les hores de treball invertides en la seva elaboració, però, molt més greu encara, vol dir que està incomplint la norma aprovada pel Ple de l’Ajuntament el 18 de desembre de 2006.
La UGT critica obertament aquest menyspreu per part de l'Ajuntament a la legalitat vigent, sobretot a una norma aprovada per la pròpia Corporació. Aquesta actitud inadmisible no permet una altra sortida que la de la denúncia.

32 comentaris:

Anònim ha dit...

I CCOO què hi diu? que l'empresa incompleix els acords?

o és que ara no els interessa això?

Qui surt beneficiat d'aquests nomenaments?

Quan trigarà l'empresa a fer la corresponent convocatòria?

Potser empresa i CCOO van d'acord?

Anònim ha dit...

Veritat total.
Conserges, recepcionista, administratius, tècnics... No sé si trobaríem algú que no hagi entrat per tenir "coneixences". És molt trist. Que es fes en el franquisme, ja ho sabíem, però que ho facin els que se suposa que són d'esquerres... Mirant enrera, en aquesta empresa, les coses han derivat cada cop a una política d'"enxufisme" total. Ara mateix, si jo hagués d'entrar aquí, segur que no ho faria, perquè no tinc cap "conegut".
No sé de què serveix parlar i fer paperots si després s'ho passen per...

Anònim ha dit...

Podeu fer una llista per a públic coneixement?

Anònim ha dit...

no em feu riure... que voleu denunciar què? ara? a qui voleu enganyar...

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord que no es poden tolerar actituds d'aquesta mena. Cal donar més informació del perquè de tot plegat. Volem saber l'opinió de l'altre sindicat. I atenció que això no s'atura...

Anònim ha dit...

Els que tenim certa antiguitat i memòria històrica recordem com ha entrat molta gent a treballar en aquest Ajuntament (des del franquisme fins fa pocs dies).
I de vegades qui més parla és qui més hauria de callar.
Potser el que està passant és que algú està molest perquè no ha estat ell “l’escollit per caràcter d’urgència”.
Potser els “no-escollits” hauríem de fer un petit examen de consciència i fer també aquestes reflexions:
Vull promocionar-me però, estic preparat per aquest lloc de treball ocupat “per caràcter d’urgència”?
Tinc els títols i coneixements adequats, sóc el millor però, atesa la particularitat d’aquest lloc de treball, sabré donar “el callo” en el supòsit que em promocionin?
Sóc conscient de què estic en una empresa que a més de legalitat vol eficiència, eficàcia i celeritat?
Per què me n’alegro i crec que és just quan nomenen per “caràcter d’urgència” a un amiguet meu i m’empipo si el que han nomenat no ho és?

I ara, com altres vegades, i fent ús del vostre “sentit democràtic” i “participació” no publiqueu el meu comentari, com fan els vostres cosins germans del “no callarem” o els vostres “enemics” de l’altre sindicat. Es veu que tots plegats teniu l’autoestima molt alta i no admeteu cap crítica.

PD no sóc de cap sindicat, ni de cap partit, tampoc sóc un rebenta-blogs-tipus-qué-buenos-somos-nosotros-y-que-malos-todos-los-demás. Simplement no m’agraden els maniqueus.

Anònim ha dit...

Això CCOO...ànim¡¡ sortiu al carrer i als diaris de nou, de la mà amb el partit de l'oposició que tots/es sabem, a dir que de nou la corporació no cumpleix els pactes..
Quantes hores i hores perdudes amb el reglament...?? I jo em pregunto per què??

Anònim ha dit...

Potser té alguna raó el que ha escrit l'anònim yo-soy-apolítico-y-soy-asindical-pero-soy-el-mejor i esto-ya-pasaba-con-franco.
Moltes vegades els principis queden arraconats en funció dels interessos, de vegades mesquins, dels afectats.
Però això no legitima l'intent de fer callar a qui en algun moment gosa denunciar-ho.
Si hi ha alguna cosa a denunciar perquè s'estan vulnerant els principis de mèrit i capacitat, que es denuncïi.
El discurs, potser nihilista, potser digne del despotisme il·lustrat, del senyor anònim antimaniqueu, no duu enlloc més que al conformisme i al no toquem res que tot ja funciona.
El mateix discurs es pot fer en règims polítics totalment corruptes (no una mica corruptes com aquí). Tot funciona, com a mínim per a una minoria ... que és la que selecciona, reparteix favors, es guanya lacais, i ho fa perfectament bé, perquè està en possessió de la veritat, s'ho ha guanyat tot a pols, ha donat l'ulldepoll, i té tots els títols i coneixements del món.

Anònim ha dit...

Benvolguts amics, jo el que penso és que caldria fer una llista pública dels treballadors de l’Ajuntament de Mollet del Vallès amb dues dades adjuntes que crec fonamentals, la primera, si ha entrat per concurs o per "nomenament per “dit” urgent" i la segona dada, si té carnet polític d'algun partit de quin. Jo amb això em conformaria. Així sabria davant de qui puc fer comentaris divertits i davant de qui haig de callar per evitar les corresponent represàlies polítiques i/o sindicals...

Anònim ha dit...

Ja era Hora!
Més val tard que mai. Però sembla mentida que aquesta reacci´´o sigui tant tardia. En aquests darrers quatre anys, hi ha hagut un munt de nomenaments per decret d'urgència i no s'ha dit res per part de cap sindicat. S'han plantejat seleccions que son de dubtosa legalitat, i no s'ha dit res.
CCOO, potser ha pactat amb la Corporació a canvi de poder fer el que volgui i fer favors als seus, però UGT, amb el seu silenci és igual de culpable.
Si ara us heu donat compte, millor. Però no es tracta de fer un blog i que la gent opina, es tracta de que feu la corresponent denúncia del que està passant, davant dels òrgans judicials corresponents. Si no feu això, quina credibilitat voleu tenir?

Anònim ha dit...

A l'anònim que diu que ñes històric i antic

Quants anys fan falta per tenir aquests dos títols?

Dius que la nostra empresa, a més de legalitat, vol eficiència, eficàcia i celeritat. IMPOSSIBLE!
Si fos així, no tindria en llocs de molta responsabilitat gent que no dóna la talla. Aquí només es paga la fidelitat persona-política i prou!

Vinga ja, que jo sí que fa anys que aguanto aquí!

Anònim ha dit...

Estimats companys/es,
El tema està prou interessant. Crec que és cert que s'han de denunciar aquests fets repetitus, però en cas concret que ens afecta, la llebre s'ha escapat i ha provocat el conflicte per la persona a qui han nomenat.
És cert que si s'ha de denunciar, també és cert que s'hauria d'haver denunciat amb l'anterior nomenament que de la persona que ara se'n va..pèro..a tothom li va semblar bé i no era un fet denunciable.
Actualment crec que la llebre s'ha escapat per la persona en qüestió perquè té prous problemes personals amb molta gent de la casa, sinó tothom hauria callat.
Així doncs, denunciar s'ha denunciar però...SEMPRE, una qüestió no treu l'altre.

Anònim ha dit...

Crec que s'estan confonent les coses. No sé què pensava la redacció quan va escriure l'article. No sé si s'estava referint només a la persona a què es refereix l'anterior comentari. Jo no ho vaig interpretar així. És cert que hi ha gotes que fan vessar la copa, però en els darrers 3 any i mig hi ha hagut nomenaments mancats de tot respecte als principis de mèrit i capacitat, la majoria, no sempre, al departament que tots sabem.
Encara que deixem de banda la cobertura dels llocs excepcionals, en queden "la tira" on aquells principis se'ls han passat pel forro.
Crec que no s'hauria de concretar la crítica en les persones "afavorides" sinó en les "afavoridores" i en el sistema pervers que s'ha implantat.
I crec que les crítiques són més justes en aquelles places que són el cent per cent municipals.

Anònim ha dit...

Tot plegat fot força fàstic. Queda alguna en aquesta puta casa que tingui una mica de principis i que sigui capaç d'anteposar-los als interessos. A la merda!

Anònim ha dit...

El proper cap de Secció de RRHH també serà un nomenament a discreció?

Anònim ha dit...

Si es comencen a denunciar els incompliments dels acords i dels reglaments autoimposats: això s'haurà acabat i les coses començaran a canviar. Això espero.

Anònim ha dit...

En aquesta casa l'últim que pensen alhora de cobrir un lloc de treball, és que es conegui i faci bé la tasca encomanada. Prefereixen una persona que, encara que no tingui ni idea del tema, tingui un carnet i un titulito, és el que passa a recursos humans, i tothom ho sap!
Hi ha càrrecs totalment inventats, tots sabem que moltes feines es poden fer bé sense tenir el que triumfa a l'administració local: molts i molts llicenciats en Dret.

Anònim ha dit...

El que s'ha de tenir en compte que no es denuncia a la persona, sino que el que s'ha de pretendre és que l'ilegalitat sigui una legalitat i no anar-hi contra el treballador que no té culpa...
Però, aixó implicaría que tothom passi un procés selectiu, que és el que es tracta i que guanyi el millor tal com diuen els principis de capacitació i mèrit...

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb l'anònim del dia 16. El que denuncia fa temps que va començar a passar a RRHH. Amb el carnet d'un sindicat i un titulillo de llicenciada en dret, recordo una cap, bastant recent, que ens va vendre per quatre monedes. I a més diuen que no en tenia n.p.i., tal com denuncia l'anònim.
Darrerament sembla que el que més és porta són els titulillos econòmics, i en alguns casos també es compleix el desconeixement de la feina.
I si parlem de càrrecs totalment inventats no pararíem, sobretot de casos en els què es podrien quedar a casa eternament i ni ens enteraríem

Anònim ha dit...

Enonomistes¡ anònim¡, economistes¡
Hi ha llocs en els quals es compren aquests títols..

Anònim ha dit...

Es clar que el proper cap de secció de RRHH serà a discreció... encara que no tingui n.p.i.de recursos humans. Ah, però té un títol de Dret! Com us deia, l'últim que interessa és que funcioni el departament!

Anònim ha dit...

Per cert, on venen títols de Llicenciat en Dret?

Anònim ha dit...

Que ha passat amb la convocàtoria d'auxiliars? diuen que a l'última prova de l'oposició en comptes de 4 places, com estaven ofertades, s'han tret de la maniga una de més i han aprovat 5 persones.
Que passa amb les persones que no donen la talla i que s'han d'aprovar forçosament per ordre d'algú de molt, molt adalt??
Que hi ha de cert en tot aixó?
Es pot fer una convocatòria de 4 places i per art del màgic andreu passin a 5?Quan ja fa anys vaig haver d'estudiar, aixó era il.legal..tant ha canviat?
Serà el nou estatut?¡?

Anònim ha dit...

No sé perquè us preocupeu d'on venen títols universitaris, quant el que realment importa (carnet sindical o de partit) és gratis

Anònim ha dit...

Aquesta polèmica dels advocats i economistes no crec que interessi a ningú. Faríeu bé de no publicar cap més tonteria si no voleu que aquest blog perdi tota credibilitat.

Anònim ha dit...

això fa molta pudor, encara que em tapi el nas em venen ganes de vomitar.

Anònim ha dit...

La cosa está que arde. No crec que depengui del títol que un té. Els llocs de responsabilitat corresponen als cossos A i B i per accedir-hi cal un títol. El problema ben bé passa per saber qui està o no a la banda correcte i qui a la banda equivocada. Hi ha qui es pensa que tots aquests nomenaments responen a la capacitat i al mèrit d'uns pocs, però no, responen al caprici i l'arbitri d'un, davant l'impassivitat d'uns pocs. Tot evidentment en detriment de la qualitat en el servei públic, primer, i en detriment de la motivació laboral i professional, segon. Potser per això la gent marxa d'aquest centre de treball en busca d'una terra promesa més enllà de cap lloc.

Anònim ha dit...

D'acord, d'acord i d'acord. Però heu comptat amb l'egoïsme innat de les persones, i que els principis ètics i la justícia queden moltes vegades en un segon pla. Tothom té un preu, encara que és cert que uns preus són més alts que els altres.

Anònim ha dit...

Algú em pot aclarir què vol dir "actitud inadmisible", "menyspreu de la legalitat vigent" o "denúncia"? Quan són admisibles determinades coses i quan no? Quan es menysprea la legalitat i quan no? Quan interessa denunciar i quan interessa callar? Algú hauria d'explicar-ho, però em temo que o bé no hi ha cap resposta o bé la resposta és del tot incoherent. És a dir, que tot plegat és una gran bassa de merda. Felicitats als premiats i als contribuents!!

Anònim ha dit...

El problema és que si els nomenaments es fan perquè estic afiliat a un sindicat o sóc amic de no sé qui per què he de millorar? per què m'he d'esforçar a fer bé la feina? per què m'he d'esforçar a facilitar la feina als companys i companyes? en definitiva: què m'importa? si això no compta.

Anònim ha dit...

Resumint:
Es fan les coses malament, Aquesta manera de fer les coses és coneguda pels que la practiquen i pels que en són còmplices, en donen el vistiplau o compren cromos per canviar.
Els impulsors es guanyen d'aquesta manera alguns súbdits, i es creuen ser molt importants.
Els impulsats, queden en deute amb els impulsors, i tal vegada amb els que fan les coses malament i amb els còmplices i encobridors.
És una gran família, que només es baralla en les festes més assenyalades.
I així, fins que tot exploti ... o no.

Anònim ha dit...

Vull felicitar de manera molt especial al màxim responsable d'aquesta situació tan irregular.
I que tingui un bon cap de setmana!