La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Un inici poc democràtic

El 24 d'abril s'ha celebrat la primera reunió dels delegats sindicals elegits democràticament amb dos punts a l'ordre del dia: el primer era constituir la Junta de Personal, el màxim òrgan de representació dels treballadors i de les treballadores d'aquest Ajuntament. La prepotència de CCOO, amb el 43% de representació del col·lectiu de treballadors i treballadores, ha marcat la reunió quan s'han elegit els càrrecs. La seva proposta, probablement negociada prèviament amb el SPPME, ha estat aprovada pels vots dels seus 6 delegats més el del SPPME (amb un 9%). Així, amb l'aliança del sindicat corporativista, el sindicat majoritari manté la presidència i la secretaria (el 100% dels càrrecs).
La UGT hem sol·licitat la secretaria, adduint ser la segona força sindical amb un alt creixement pel que fa a vots, amb una representació del 32% dels treballadors i de les treballadores. Ens han barrat el pas. La lectura és ben clara, CCOO vol mantenir la divisió social, fomentant-la des de l'inici d'aquest nou període sindical.
De moment, aquesta actitud ja s'ha reflectit en el nomenament de la representació sindical en els processos selectius propers. En els propers processos convocats, la presidència de la Junta ha nomenat membres de CCOO i del SPPME; cap de la UGT.
Malgrat aquest desafortunat inici, seguirem el nostre propòsit de diàleg i entesa per aconseguir el millor per al conjunt de treballadors i treballadores.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

S'agrairia un espai per publicar les nostres petites propostes de millora.
Per exemple, crec que tots agrairiem que es complis el punt del conveni col·lectiu on s'indica que la planificació de les vacances s'ha de comunicar mínim amb 2 mesos d'antelació. Som molts els que per culpa d'aquest incompliment ens toca planificar les vacances a l'ultim minut. Entenent que el periode comença l'1 de juliol, dia 1 de maig haurien d'estar entregades a RRHH.

Anònim ha dit...

Sembla que ccoo no sap o no vol interpretar els resultats de les eleccions sindicals i actuar en conseqüència. Potser aquests resultats volen dir que cada sindicat treballi per la seva banda sense acords sindicals?

A mi em semla que al contrari, volen dir que necessitem d'una vegada un treball conjunt, on es cedeixi davant les altres forces sindicals per no cedir enfront de la corporació!

Els treballadors i treballadores mereixem un millor tracte dels nostres representants. Amb tenir l'empresa com a enemic ja n'hi ha prou.

Per un acord sindical amb temes fonamentals JA!

Anònim ha dit...

Quina prepotència¡¡¡ quina vergonya i desprès diuen que estàn defenent els interessos dels teballadadors, d'aixó se'n diu tenir molta barra¡¡¡..¡¡

Anònim ha dit...

Per divisió social, la que deuen patir ells mateixos. Ahir des del menjador de la cinquena se sentien crits i corredisses a la seva secció. Temps al temps.

Anònim ha dit...

Si no vaig errada, el nou Estatut de la Funció Pública s'ha carregat l'atribució de nomenar un representant dels treballadors als tribunals de selecció.

Anònim ha dit...

Anònim, em sembla que no és ben bé cert això que dius. L'Estatut només elimina la possibilitat del vot en processos selectius, però no pas la participació o presència. UGT hauria d'aclarir aquests i altres temes del nou Estatut.

Anònim ha dit...

Durant el procés electoral, vaig sentir molts comentaris de gent que parlava de la necessitat d'unitat, d'allò tan sentit que els de dalt es barallen i els de baix ens putegen, de què cal que els sindicats s'entenguin per defensar-nos amb força i unitàriament davant l'empresa...

Ara, els de CCOO no poden parlar més d'unitat. Se l'han carregada amb aquesta decisió sectària.

Anònim ha dit...

Sembla ser que la sol.licitut de les vacances ha anat per bon camí..
Gràcies.