La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Editorial

Davant dels últims esdeveniments, la UGT volem transmetre que la proposta que hem aconseguit no és res més que una part del que nosaltres hem demanat des d’un primer moment. La nostra proposta és molt més ambiciosa.

Hem d’anar més enllà, però això comporta un mètode d’aplicació més llarg en el temps i passar per la negociació de l’eina tècnica i jurídica (“catàleg”) que ens ha de permetre solucionar molts temes pendents. És per això que hem considerat que el fruit de l’esforç que hem de fer tots plegats serà més eficient en aquesta segona fase que resta per negociar.

La proposta acordada amb el suport de l’última assemblea ha estat:

- La consolidació del 50% de la paga de productivitat, que fins ara es trobava condicionada als descansos (tot i que fins a data d’avui no s’havia aplicat cap descompte).
- Una pujada salarial consolidada l’any que ve, a banda de l’increment de l’IPC i de la desviació (un 4% aprox.), d’uns 540.000 euros aproximadament, que es repartiran al preu punt i a augmentar la paga de productivitat, cosa que possibilita corregir la desigualtat que es genera aplicant-ho tot al preu punt respecte als llocs que en tenen menys. Aquest import consolidarà també l’inicial augment que ens han avançat al novembre.
- La negociació de la valoració de llocs de treball que s’iniciarà el proper 9 de gener traslladant la necessitat que finalitzi abans del 31 de març de 2008.
- Aquestes quantitats pactades són considerades el màxim disponible per als conceptes esmentats per tot l’exercici 2008.

Conclusions:
- Tal com hem dit a l’inici d’aquest comunicat, aquesta és una primera fase que representa un terç de les pretensions de la UGT en tot aquest procés i que ja vam manifestar a l’assemblea que vam convocar aquesta secció sindical per explicar l’augment de salaris respecte una part del que és la valoració de llocs de treball en comparar-la externament amb sous de llocs amb similars funcions.
- Respecte la paga de productivitat assolim un dels nostres compromisos del nostre programa electoral i ens posicionem en millors condicions per negociar el treball per objectius en el moment en que es plantegi.
- Aconseguim consolidar els diners previstos al pressupost de 2008 abans d’eventuals modificacions pressupostàries que els facin disminuir tal com ha passat aquest any.
- Reservar les mobilitzacions dels treballadors/es per assolir el nostre objectiu definitiu en el moment que disposem les eines tècniques i jurídiques necessàries per aconseguir-lo, així com més exercicis pressupostaris disponibles.
- S’ha mantingut la unitat amb CCOO i el SPPME amb la voluntat de cohesionar les dues propostes en una i obtenir el màxim per al conjunt dels treballadors i treballadores. El compromís que hem tret a l’empresa, conjuntament, ha estat el de negociar catàleg abans del 30 de març.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui vetllarà per la justícia i l'equitat del futur catàleg?

Anònim ha dit...

No ha estat malament la negociació, jo crec que per 2 coeses: perquè l'empresa tenia clar que ho havia estat fent molt malament, i perquè intuien que anàvem en sèrio per mobilitzar-nos. Però això no és res, vull dir:
quan sento i veig als mitjans de comunicació totes les pujades que des de l'administráció mateixa i des de les empreses de serveis ens han fet, penso que, un cop més, hi ha un bàndol que torna a ser el perdedor: el dels assalariats, que perdem capacitat de consum a cada pas. Vinc del mercat i estic furiosa: he pagat el doble de diners per comprar les mateixes fruites i verdures que fa un any. El doble!!!!!
Hem de continuar luitant!

la veu ha dit...

hola