La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Junta de Personal de 13 de març

Ahir es va celebrar Junta de Personal, que és aquell òrgan en què hi són membres els delegats/des de personal escollits/des a les eleccions sindicals, i en què CCOO i l’SPPME s’hi troben representats per 6 i 1 delegats/des, respectivament, i UGT amb 4. No obstant això, a l’hora de designar la presidència i la secretaria segueixen amb el posicionament d’acaparar els seus òrgans interns.

Seguint en aquesta línia, evidentment es convoquen Juntes de Personal quan es vol o interessa. Això ho diem perquè esperem que la denúncia per no demanar l’informe preceptiu a la Junta Personal sobre les obres a l’edifici de Jaume I, i que va presentar el seu president en funcions (sense convocar aquest òrgan prèviament, ni prendre cap acord al respecte, ni donar-ne informació als seus membres, ni abans ni després de fer-ho), no respongui a la voluntat de fer pressió en el procés de negociació de llocs de treball. En aquest sentit, considerem que l’inici d’aquest procés pot comportar la paralització de les millores previstes a l’edifici de Jaume I. Això implicarà més perjudicis per a les persones que treballen a les dependències de Jaume I, que ja fa temps que vénen patint-ne.

Al cap i a la fi tampoc és que la Junta de Personal sigui un òrgan de gran trascendència tenint en compte les competències que hi són assignades, però si que aquestes decisions dels companys i companyes de CCOO deixen vislumbrar l’esperit de les seves maneres d’actuar, aquelles que tots i totes coneixem i aprovem majoritàriament.

Deixem constància, doncs, d’aquest fet anecdòtic, però simptomàtic i clarificador, per al coneixement de tots i totes. Des de la UGT els seguirem convidant a lluitar plegats en tots aquells fronts en què hagi de prevaler els interessos de tots els treballadors i treballadores, per damunt de les formes i les sigles, i sobretot en un moment com l’actual en què s’està negociant la modificació de la RLT.