La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Mesa de Negociació


Benvolguts/des,

Com cada any, s’ha fet la Mesa de Negociació en què es tracta el pressupost del proper any pel que fa a Capítol I (personal), plantilla i RLT.

L’empresa ha plantejat algunes modificacions a la Plantilla per tal d’adequar-la a la Relació de Llocs de Treball, aprovada al Ple de setembre.

Pel que fa a la Relació de Llocs de Treball, ha plantejat la incorporació de jornades a alguns llocs de treball. En concret, J9-5% (Tècnic/a de Qualitat Ambiental i Medi Ambient, Inspector Fiscal, Inspector/a de Qualitat Ambiental i Civisme, Inspector/a de Via Pública i Mobilitat, Inspector/a de Salut) o J10-10% (Dinamitzador/a Sociocultural). També ha proposat l’amortització de cinc llocs de treball (1 Dinamitzador/a Sociocultural, 1 Tècnic/a de Qualitat Urbana, 1 Bibliotecari/ària, 1 Conserge i 1 Cap de Secció de Gestió de RRHH) i la creació d’un lloc d’Auxiliar Administratiu/va a Serveis Econòmics.

Així mateix, l’empresa ha plantejat canvis de noms de llocs de treball (nom nou: Responsable d’Actes i Resolucions, nom vell: Cap d’Unitat Administrativa d’Actes i Resolucions; nom nou: Tècnic Superior Especialista en SIT, nom vell: Tècnic de Plànol de la Ciutat). En cap d’aquests casos hi ha modificacions econòmiques.

La UGT, prèvia verificació que els llocs a amortitzar eren vacants, hem manifestat el nostre posicionament contrari a la destrucció de llocs de treball, especialment en uns moments tan delicats. En relació a l’atribució de jornades, no ens hi hem oposat perquè suposa una millora per als llocs de treball en qüestió.

Així mateix, aprofitant que l’empresa ens planteja modificacions en Mesa de Negociació, nosaltres hem demanat que es reconsideri la requalificació d’alguns llocs de treball que va quedar pendent en la negociació de la RLT (Catàleg). En aquest sentit, l’empresa ha expressat la seva voluntat de crear una Comissió de Seguiment de la Valoració, amb la voluntat de subsanar errors que es puguin anar detectant, així com de solucionar algunes desavinences manifestades a la Mesa de Negociació de Catàleg per la part social. Com que, de moment no s’ha constituït aquesta Comissió, la UGT demana que a la propera Mesa de Negociació es tractin aquestes modificacions.

Posades les propostes a votació, la UGT hem manifestat el vot a favor. CCOO, ha manifestat el seu vot contrari i ha intentat anul.lar-nos, emparant-se en que és el sindicat majoritari i que representa tota la “part social”. La UGT hem reivindicat la nostra posició de força com a organització sindical perquè som membre de ple dret a la Mesa, tal com recull l’EBEP. En aquest sentit, lamentem profundament el posicionament de CCOO.

Secció Sindical de la UGT