La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Fons del 0'9%


Benvolgut/des,

S’acaba de celebrar la Mesa de negociació per decidir el destí del 0’9% de la massa salarial pactat a la disposició transitòria tercera de l’Acord de condicions.

CCOO ha plantejat a la Mesa el canvi de destí d’aquest fons i posteriorment la consulta als treballadors de si volien donar els diners a la causa solidària que tots coneixeu.

La UGT s’ha posicionat en contra del canvi de destí del fons. Primer, perquè aquest fons d’incentivació es va crear per donar cobertura al 0’5% que fixava l’Estat per a plans de pensions, tot i que a l’Ajuntament de Mollet del Vallès vam pactar que aquests diners servissin per incrementar i consolidar els sous apujant cada any el complement específic. I, segon, perquè l’article 60 de l’Acord ja preveu mecanismes per a la solidaritat i cooperació i en aquest sentit cada any els treballadors/res fan aportacions de la seva nòmina per donar-los a les causes solidàries que es decideixin.

La Corporació ha mantingut que el destí inicial del fons del 0’9% el tenen pressupostat al Capítol I per incrementar els sous tal com s’ha fet fins ara, i que el resultat de la consulta no el podrien gestionar de forma legal.

Al final cap proposta ha estat validada i s’ha fet una “votació simbòlica” únicament per decidir si es feia o no el referèndum per consultar als treballadors/res “si volien donar el 0’9% a la causa solidària” amb el vot en contra de la UGT i de la Corporació.

Properament us farem arribar l’acta de la reunió perquè conegueu els detalls de la reunió.

Secció Sindical de la UGT