La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

CCOO perd la primera demanda contra el catàleg

Avui ens acaben de donar una bona notícia en relació amb el catàleg. Dels 9 recursos contenciosos administratius que hi ha interposats contra de la modificació de la relació de llocs de treball -RLLT- i la seva valoració (catàleg), d’1 d’ells ja ha sortit sentència. És la del recurs interposat per un company, que a la vegada té la condició de delegat de CCOO, que impugnava el procés del catàleg perquè no s'havia negociat correctament i també en relació al lloc de treball que ocupa .

El que diu aquesta sentència resulta favorable als interessos dels treballadors/res perquè confirmaria el resultat del referèndum del catàleg i la validesa de l'acte de Ple municipal que va aprovar la RLLT. Malgrat això, com diem, hi ha d'altres recursos pendents.

En resum, la sentència diu el següent (us n’enviem còpia):

- Respecte al procés negociador. El Tribunal dóna per provades totes les negociacions que es van produir i reconeix la legalitat del referèndum convocat i demana que no es confongui el dret a negociar amb sortir-se amb la seva la part negociadora. Considera per tant que tot el procés és ajustat a dret o, el que és el mateix, que és legal.

- Respecte a la pujada de més d’un milió d’euros. Diu el Tribunal que el demandant no ha provat que aquesta pujada fos il·legal (sort!!).

- Respecte als llocs de treball barrats. Diu el Tribunal que milloren les expectatives de treball dels funcionaris i que no perjudiquen les condicions de treball de les persones que ocupen aquests tipus de lloc de treball.

- I respecte a l’atribució de jornades (les J). El Tribunal considera que milloren el que teníem abans anomenat autorregulació perquè acota la quantitat d’hores que són flexibles i perquè, a més del que es cobrava antigament per aquell concepte, es torna a retribuir aquesta nova atribució de jornada, i que tot plegat és una millora de les condicions econòmiques dels treballadors/res afectats/des.

La UGT estem contents amb aquest resultat i esperem que el Tribunal segueixi els mateixos arguments en la resta de processos judicials.

És lamentable que els treballadors/res haguem de passar per això. Primer respecte a tot allò que CCOO va dir que els catàleg ens podia perjudicar. Han passat quasi dos anys des de la seva aprovació i ningú, que sapiguem, ha resultat perjudicat per aquest catàleg. En general, els treballadors i les treballadores d’aquest Ajuntament hem millorat la nostra situació laboral i és pel que hem de continuar treballant des de la representació sindical. En tot cas, els greuges econòmics ens han vingut per les retallades governamentals. I segon, perquè encara s’han de resoldre els recursos contenciosos que va interposar CCOO contra el catàleg i contra l'augment de retribucions del Capítol I del Pressupost 2010 (que conté el primer pagament del catàleg), i que no volen retirar malgrat que els ho hem demanat en diverses ocasions.

No obstant això, no perdem l’esperança, i vistos els arguments del Tribunal TORNEM A DEMANAR DE NOU I PUBLICAMENT QUE ELS COMPANYS I COMPANYES DE CCOO FACIN UN ACTE DE RESPONSABILITAT I RETIRIN ELS RECURSOS CONTENCIOSOS ADMINISTRATIUS contra el catàleg i el pressupost, perquè ens perjudiquen econòmicament, i que d’una vegada ens puguem dedicar a treballar conjuntament pel bé dels treballadors i treballadores d’aquest Ajuntament.

Salutacions,

Secció Sindical de la UGT