La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Proposta de modificació de l'Acord de condicions

Benvolguts/des,

Avui s’ha constituït la Mesa general de negociació i s’han nomenat els nous membres titulars que la composen. Per la part social: 2 membres de la UGT: David Mesas i Javier Almendrote, i 1 membre de CCOO: Xavier Ros. I per part de l’empresa: Ana Agüera, Valentín Gómez i Antonio Martínez. Hi ha assistit també el secretari general de la UGT de Catalunya-Vallès Oriental, Òscar Riu. Així com els companys del sindicat PLUS, mentre no es conegui el resultat del procés judicial sobre el resultat electoral.

A continuació tant la UGT com CCOO hem manifestat que calia fixar una reunió per tractar tots els temes pendents de l’anterior mandat.

Posteriorment, la UGT també hem proposat la modificació de l’acord de condicions vigent en la línia que ja us vam informar en el correu electrònic de 12 de juliol de 2011 per a la consolidació de les nostres retribucions a través de l’adaptació DE L’ACORD DE CONDICIONS 2009-2012 als acords pactats únicament en dos punts:

1. Incloure el contingut de l’acord del catàleg, aprovat per referèndum i denunciat per CCOO, en els termes següents:

- inclusió dels sous pactats (catàleg retributiu), i de les retribucions basades en tipus de jornades (J: jornada partida, torn rotatiu, nocturnitat, etc.);

- inclusió de l’aplicació dels increments retributius derivats de la revisió (és a dir, el compromís de pagament del que queda de catàleg: la part de 2012 i la de 2013);

- i, inclusió de les mesures de flexibilització horària (entrada des de les 7 hores i sortida fins a les 17 hores per al personal d’administració).

2. Prorratejar la paga de productivitat de 2.051,11€ bruts/any, de forma que quedi integrat dins del complement i en comptes de cobrar-la en dos cops la passaríem a cobrar mensualment dins la nòmina.

Us adjuntem còpia del document que hem presentat per a la seva aprovació.

CCOO ha demanat estudiar la proposta. No obstant això no creuen convenient ni modificar l’Acord de condicions, perquè segons ells no és necessari, ni consolidar la paga de productivitat, perquè podem esperar a la nova negociació de l’acord al 2013.

L’Ajuntament també ha demanat estudiar la proposta, però s’ha mostrat receptiva respecte a l’adaptació de l’acord de condicions en els termes de l’acord de Ple que aprovava el catàleg. I respecte a la consolidació de la paga de productivitat, posposa el seu posicionament a veure el cost econòmic de la proposta de la UGT.

La UGT hem demanat que aquest assumpte es resolgui el més aviat possible perquè com ja sabeu hi ha interposats dos recursos contenciosos administratius contra el catàleg i en incloure aquests punts en l’acord de condicions, garantim que una sentència desfavorable NO ens pugui perjudicar als treballadors i treballadores. També hem recordat que totes les seccions sindicals estem a favor de la consolidació del complement de productivitat i que per a això no cal esperar al 2013 perquè podria ser massa tard.

Cordialment,

Secció Sindical de la UGT