La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

El reglament perdut

Al Ple de 25 de setembre, la sociovergència molletena (PSC i CiU) amb el consentiment de part de l’oposició (PP i l’Entensa, qui els ha vist) van aprovar el reglament de selecció, promoció interna i provisió de llocs de treball, sense la ratificació dels representants sindicals.
Després de cinc mesos de negociació entre la Corporació i els sindicats, quedava valorar el document remès per la comissió d’estudi. Com que aquesta fase no s’ha fet, el document aprovat al Ple, tot i mantenir substancialment el text acordat amb els sindicats, incorpora suficients deficiències tècniques i de fons que forcen els sindicats a presentar, en la fase d’exposició, al·legacions a un text del qual en som coautors.
UGT lamenta, per enèsima vegada, que els representants de la Corporació prenguin actituds de desgast que acaben afectant a tots els interlocutors socials, però, en aquest cas, a un més que als altres.
Sabíeu que l’Ajuntament de Mollet del Vallès, ja disposava d’un instrument jurídic anomenat Reglament de selecció, promoció i provisió de llocs de treball, aprovat a principis dels anys noranta?
Doncs, l’actual direcció d’UGT, incorporada a principis de 2000, no en teníem coneixement. Durant cinc mesos hem treballat amb la idea que no existia cap reglament. Entenem que els actuals membres de la Corporació tampoc el coneixien. Però, sabeu qui ens ha ensenyat l’esmentat text normatiu com qui ha trobat l’evangeli de Judes? Doncs, els altres sindicats.
Des de la UGT us volem dir que aquest fet comporta un seguit de conseqüències desencoratjadores:
1) La Corporació, com a institució, es veu afectada per un mal funcionament dels seus serveis, el qual s’agreuja quan la persona que va negociar per CCOO aquell text als anys 90 fou poc després nomenat cap de Recursos Humans, i per tant, perfecte coneixedor de l’existència d’aquell reglament. I, el que és pitjor, garant del seu compliment durant més de dotze anys.
2) L’actual direcció de CCOO ha dit, amb la boca ben oberta, que calia un text d’aquestes característiques per posar fi a determinada política de contractació de personal d’aquest Ajuntament i ha insistit a posar-ho com a addicional a l’Acord de Condicions. UGT no s’hi ha oposat, però ha manifestat que només calia aprovar unes bases generals, que en definitiva, són l’eina de concreció de la llei de contractació de la funció pública que és el marc normatiu superior.
3) Quina garantia oferim els sindicats que no és permetrà una nova situació de contractació irregular un cop aprovat el nou reglament, si fa quinze anys ja se’n va aprovar un que ha quedat en l’oblit. Estem perdent el temps? UGT ens sentim avergonyits, enganyats i estafats.
Ara fa uns sis anys UGT va publicar un seguit d’articles sobre la connivència, volguda o no, de la Corporació amb determinat sindicat. Santa innocència, allò era pecata minuta.
Les dones i homes de la UGT de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, ens creiem que l’acció sindical té un objectiu i un lloc en el marc de les relacions laborals i del teixit social, però d’aquí a fer-ne una professió maquiavèlica i perversa hi ha un abisme.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

En relació amb el tema del reglament diueu: "UGT no s’hi ha oposat, però ha manifestat que només calia aprovar unes bases generals, que en definitiva, són l’eina de concreció de la llei de contractació de la funció pública que és el marc normatiu superior". Doncs, no ho entenc, perquè collons entreu en el joc de fer el reglament? Ho podeu explicar?

Anònim ha dit...

Bona pregunta anònim. Però a mi encara hi ha una cosa que em preocupa més. Per què els que sabien que ja hi havia un reglament, han insistit tant en redactar-ne un altre amagant la seva existència. Aquí hi deu haver gat, o un altre animal, amagat. De tota manera per què collons serveix aquest reglament i per què estan tan emprenyats per aquest tema?
Que algú ens ho expliqui.

Anònim ha dit...

Perquè en qualsevol procés negociador saps que per arribar a acords hauràs de fer concessions i valorar el conjunt final.