La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

El Catàleg

L’empresa D’Aleph, encarregada de l’estudi de revisió de catàleg, ha fet, en seu de Comissió de Catàleg, la proposta de treball basada en els objectius següents:

1. ESTUDI ORGANITZATIU: Racionalització de l'estructura organitzativa
2. VALORACIÓ LLOCS DE TREBALL: Mesurar la importància relativa dels diferents llocs de treball
3. ESTUDI RETRIBUTIU: Anàlisi relació valoració-retribució
4. PROPOSTA DE POLÍTICA RETRIBUTIVA: Disseny de nova política retributiva
5. RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL: Instrument tècnico-jurídic que descriu els llocs de treball

La Comissió de Catàleg està formada per responsables polítics, caps de departament i sindicats, però, la representació dels treballadors no hi té capacitat de negociació. Així, l’empresa tècnica, probablement induïda per la representació de la Corporació, ha optat per un sistema en què els sindicats no hi participen fins a la proposta de política retributiva (punt 4).
Amb la voluntat de no endarrerir més el procés, les representacions sindicals presents (CCOO i UGT), tot i criticar-ho, vàrem acceptar aquesta fórmula de treball, en el benentès que la proposta retributiva es presentaria a la Mesa de negociació de catàleg, on la part social sí que hi té capacitat de negociació.
Veient que l'Ajuntament, amb l'alcalde i el gerent al capdavant, sembla buscar la prolongació d’aquesta negociació més enllà de les eleccions municipals, la UGT, en la propera comissió de seguiment dels treballs demanarà la participació sindical activa en aquesta fase per tal d’evitar més endavant l’encallament del procés.
Paral·lelament, ens hem posat en contacte amb un tècnic de la UGT expert en aquest àmbit per tal d’elaborar una proposta alternativa en base a les fitxes de funcions que properament se’ns passaran per emplenar. Si teniu dubtes en complimentar-les, podeu adreçar-vos a la UGT, a través del correu electrònic, ugt@molletvalles.cat, amb l’assumpte: dubtes catàleg.
Un cop rebudes les consultes, fixarem uns dies per tal de fer l’assessorament amb el tècnic especialista.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

sincerament, ja estic fart de catàlegs. ja n'he vist uns quants. de què han servit fins ara? tot va en funció del cap que tinguis i de com et valori.
de motu propi no hi ha ni un cap que mogui un dit pel subordinat, sempre és el subordinat el que li ha de recordar que no està prou valorat.
per altra bada la patronal vol que dins del personal d'una mateixa categoria no hi hagi diferències retributives i després et trobes que tu estàs fent el doble de feina que l'altre perquè ets més espavilat, o t'impliques més o no vols viure del cuento.
si fas més, de cara els companys, ets un pilota i un imbècil i de cara al cap ets un tonto útil.
ja estic fart de catàlegs que només han servit per a marcar més les diferències entre els tècnis i els remers.

Anònim ha dit...

Jo també estic fart de catàlegs i comparteixo alguns dels punts de vista de l'anònim anterior. Però crec que hi ha casos pitjors que els que ell diu. El pitjor no és que no hi hagi diferències entre funcionaris del mateix nivell (que n'hi ha), sinó que en el mateix nivell uns cobrin més que altres, i els que cobren més no sàpiguen fer una O amb un canutu, i els que cobren menys siguin els que tiren la feina endavant. També m'emprenya que l'objectivitat se la passin pel cul i després els quatre malparits de sempre mangoneixin al seu gust.

Anònim ha dit...

T'has passat fartdetot, una mica més d'educació. No has de perdre l'esperança en la justícia divina ni amb els sants designis de la cúpula directiva i de la cúpula sindical. Segur que estan procurant pel bé de tots nosaltres, i podrem pagar la hipoteca sense tantes estretors,

Anònim ha dit...

ai, què n'ets de babau ...
esperem, esperem, que la civada guanyarem ...

Anònim ha dit...

Jo també estic decebut de catàlegs, de veure com "s'utilitzen", amb autèntica desviació de poder: premiar els dòcils i sense criteri, col.locar els seus, castigar als que no congreguen,...