La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Els nostres compromisos ...

L'assemblea d'afiliats, celebrada ahir dia 28 de febrer, va aprovar per unanimitat aquest manifest de 14 punts, que conté els compromisos que la UGT assumeix durant els propers quatre anys.

  1. Mantenir la independència sindical de qualsevol acció partidista o interès corporatiu.
  2. Incloure representants de tots els col·lectius en els òrgans de govern de la secció sindical i assegurar la seva participació en l’àmbit de la negociació col·lectiva.
  3. Fomentar la participació i la consulta dels afiliats i simpatitzants, i de la resta de treballadors en totes les propostes sindicals.
  4. Representar els interessos del col·lectiu de treballadors en cada negociació, excloent-hi aquells delegats que puguin ser recusables per la seva implicació directa en els assumptes.
  5. Cercar propostes sostenibles i reals que satisfacin el conjunt de treballadors més enllà d’interessos particulars o sectorials.
  6. Vetllar per una comunicació veraç, transparent i sincera. Donar a cada treballador la informació necessària, completa i exacte de cada assumpte.
  7. Defensar la qualitat dels serveis públics amb treballadors qualificats, potenciant l’accés, la promoció i el desenvolupament professional adequats.
  8. Donar exemple com a servidor públic complint els deures i obligacions que li han estat encomanades.
  9. Controlar i denunciar els desviaments que es produeixin en actuacions no ètiques, discriminatòries o que vulnerin la legalitat i la dignitat professional.
  10. Considerar les hores sindicals com assimilables als recursos econòmics del sindicat per fer efectius els seus objectius i fer-ne un ús responsable no utilitzant-les en cap cas pel propi profit.
  11. Mantenir una actitud íntegra en la relació amb la resta dels companys/es, assolir i defensar els principis de respecte i dignitat dels treballadors i lluitar contra comportaments discriminatoris, d’assetjament o ostracisme laboral que vulnerin la llibertat o la dignitat de les persones.
  12. Observar una conducta de màxim respecte envers tothom. No consentir l’insult ni les desqualificacions personals ni la difamació ni les agressions físiques o verbals.
  13. Col·laborar amb les altres seccions sindicals per tal d’obtenir el màxim benefici per al conjunt de treballadors/es.
  14. Promoure la participació en altres àmbits de caràcter social, ecològic i humanitari.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Això de complir els deures com a servidor públic és de veritat?

Anònim ha dit...

estan molt bé aquests compromisos i estarà bé que de tots ells en rendiu comptes abans de les eleccions del 2010-2011.

Anònim ha dit...

Molt bé pels compromisos. Ojalá que sigueu ferms amb els vostres propòsits. No sóc afiliada ni us he votat mai. Però em sembla que ja és hora de canviar.

Anònim ha dit...

Tot això està molt bé. Ara només cal guanyar tenir majoria de representants per poder-ho posar en pràctica.

Anònim ha dit...

Crec que una manera bona de fomentar i apostar per la participació, és precissament el format bog. Animo a la gent a participar.

Anònim ha dit...

Me n'alegro que per fi algú se n'adoni compte del greu problema que patim en aquesta casa. Els sindicats no us heu posat mai les piles.

Anònim ha dit...

M'han arribat veus de que hi ha gent que creu en vosaltres, aquest any sí que us donaré el meu suport, més que mai.

Anònim ha dit...

Això de donar exemple i de mantenir una actitud íntegra em sona a ciència ficció, tenint en compte l'ambient sindical existent. No defalliu

Anònim ha dit...

Porto moltes eleccions sense votar. Aquesta vegada estaré amb vosaltres. Sobretot sigueu íntegres, necessitem confiar d'una vegada per totes en un sindicat que lluiti per millorar les condicions de tothom, no d'uns quants. Si us plau, no us vengueu! sou la darrera esperança que ens queda als pringats

Anònim ha dit...

Tant de bo tots els sindicalistes de la casa assumissin aquests compromisos amb tots els treballadors. Obriu el ulls i qüestioneu-vos l'actuació dels vostres representants sindicals. Pregunteu-vos si acompleixen amb aquests compromisos i en el cas que no sigui així com a mínim exigiu-los-hi, sigui quin sigui el sindicat al qual sou fidels, perquè només nosaltres, els treballadors, exercint el nostre dret, estem legitimant l'actuació d'aquells a qui escollim.

Anònim ha dit...

La UGT siempre ha estado ideológicamente a la empresa, porque manda quien manda. Pero el otro sindicato está ligado a la oposición. Todos tenemos ideales. Es bueno tener claro el primer punto mencionado en los compromisos. No obstante, pienso que los compañeros que están llevando la UGT lo hacen con independencia a la voluntad de la empresa. El tiempo ha dejado constancia de cuáles han sido las tendencias de la empresa cuando ha colocado a los dos anteriores caps de departament de recursos humanos.

Anònim ha dit...

És important que un sindicat tingui un codi ètic i el compleixi, però ho és encara més, aprovar-ho a una assemblea per unanimitat, ja que demostra una ferma intenció de complir-lo dels representats i dels afiliats. A veure si amb això comencen a canviar les coses i fem aquest sindicat més fort! Ànims!

Anònim ha dit...

A veure si vosaltres acompliu amb tot el que dieu, perquè és difícil tenint en compte qui negocia per l'altra banda, per l'empresa vull dir. Aquests també podrien comprometre's també a aprendre formes i modes. Perquè hi ha cada pájaro remenant les cireres.