La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Catàleg

El catàleg de llocs de treball té com a objectiu l’anàlisi, la descripció i les condicions dels llocs de treball per a la seva valoració a efectes retributius

Les fases d’aquest procés valoratiu són: la recollida d’informació sobre els llocs de treball, la valoració dels llocs de treball i l’estudi retributiu, i la proposta de política retributiva a partir dels resultats obtinguts.

En la primera fase, de recollida d’informació, la UGT, per mitjà d’un assessor tècnic especialitzat, donarà suport als treballadors i treballadores per omplir les fitxes descriptives dels llocs de treball.

L’actualització de la valoració dels llocs de treball també ha de servir per assolir la màxima equitat interna i externa.

Pel que fa a l’equitat interna, volem aconseguir un equilibri entre les diferents categories de l’estructura pròpia de l’Ajuntament, tenint en compte, en cada cas, la dedicació, la jornada efectivament realitzada i el temps de serveis efectivament prestats.

En aquest sentit, defensarem la valoració de l’autoregulació primant les especificitats del lloc per sobre de la categoria a la qual pertanyi. En el marc de la negociació de l’Acord de Condicions, UGT ja va plantejar la queixa de l’actual barem d’aquest concepte, ja que en molts casos, no s’ajusta a la realitat.

L’estudi de les fitxes descriptives dels llocs de treball ha de servir per detectar les necessitats de nous llocs de treball, amb l’objectiu de desenvolupar l’organigrama d’acord als principis d’objectivitat, eficàcia i eficiència.

Pel que fa a l’equitat externa, treballarem per aconseguir un just equilibri retributiu amb la resta d’ajuntaments de característiques similars.

En política retributiva, en la negociació del catàleg partirem d’un mínim irenunciable: cap salari per sota dels 1.000 euros, afegint-nos a la campanya que ha iniciat UGT de Catalunya de qui tenim el màxim suport.

Amb l’objectiu de defensar tots i cadascun dels treballadors i treballadores, des de la UGT treballarem per la participació activa a totes les fases del catàleg.

La nostra voluntat és fer-ho conjuntament amb tota la representació sindical per lluitar plegats. Per això, proposarem fórmules de treball consensuades amb la finalitat de negociar amb la Corporació una proposta retributiva conjunta.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Em resulta difícil pensar en un catàleg que es va fer d'una manera i després s'ha modificat tant la situació de segons quins treballadors, que no té res a veure amb allò pactat. De què servirà perdre de nou tant temps perquè l'empresa acabi cedint i actuant en funció dels seus interessos?, es a dir, de la gent que li interessi enxufar? AIxò s'ha fet i es continua fent. I si no són els interessos de l'empresa seran els de l'altre sindicat, que quan li convè, enxufa a qui li interessa, per pressió (i no diguem atmosferica) o amenaces.

Anònim ha dit...

El nou catàleg o revisió parteix amb un gran hàndicat: la última experiència viscuda en matèria de catàleg. A més arriba en un moment en què els treballadors es mouen en un clima laboral bastant desmotivador, gens bo per cap participació. Crec que es troben decebuts per tothom i això necessita moltes i bones dosis de credibilitat, tant difícil de recuperar donat que està malmesa.
La meva petició personal va en el sentit de pensar que no es pot partir com si el passat no hagi existit i a la vegada mirar cap endavant però amb molta força i determinació i amb objectius clars i irremeiablement conjunt dels sindicats que ens han de representar a afiliats i no afiliats: Als empleats públics en general d'aquest Ajuntament.

Anònim ha dit...

Diu que tanquen el tema el 23 d'abril. N0 hi ha temps de res!!! Tenint en compte els dos torns de vacances de setmana santa, crec que haurien de prorrogar el temps. No vindrà d'uns dies, oi?