La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

PLA DE CARRERA
A l’últim Acord de Condicions, la UGT va introduir l’article 23 relacionat amb la carrera professional.
L’anomenat Pla de carrera, aplicat i desenvolupat en altres administracions, és una eina per fomentar la promoció i el desenvolupament de les persones amb capacitat, dins de la pròpia organització. Pretén dotar l’empresa de personal més preparat i garantir la seva adequació professional al llarg del temps.
L’objectiu de la UGT en aquest àmbit és defensar el disseny i implantació del pla de carrera per a tots els col·lectius amb l’objectiu de millorar i planificar adequadament la capacitació professional, facilitar la promoció i vetllar per la creació de més i millors oportunitats professionals dins de l’empresa.
COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT
El complement de productivitat està destinat, tal i com estableix l’art. 23 de la llei 30/1984 de reforma de la funció pública, a retribuir l’activitat extraordinària, l’interès o iniciativa amb que es desenvolupa el treball. Es tracta, per tant, d’un complement retributiu subjectiu vinculat a l’avaluació del rendiment. Aquesta avaluació de rendiment laboral, a més, té com a objectiu estimular i millorar el treball de les persones, però això requereix l’ús d’eines fiables i vàlides.
Un sistema basat en criteris objectivables significaria una forta aposta organitzativa i en aquest sentit la UGT ens comprometem a treballar també amb la màxima objectivitat.
No obstant això, fins arribar a la consecució d’aquest objectiu defensarem que el criteri que plantegi l’empresa sigui negociat amb els sindicats, no discriminatori, i aplicable a tots i cadascun dels treballadors per igual, sense excepcions, en la mateixa línia argumental emprada per aconseguir la retirada de la proposta de circular d'aplicació per al descans de la jornada de treball i el seu condicionant respecte de la paga del complement de productivitat (vegeu La Veu de març de 2006).
En aquest sentit, creiem que cal reformular l’acord de condicions en el punt que fa referència al complement de productivitat i assegurar-ne que el cobrament respongui a condicions de partida que siguin igualitàries.
FORMACIÓ
La formació dels treballadors actualment es troba regulada als articles 34 i següents de l’acord de condicions, i tal com diu al primer paràgraf d’aquest article la formació té com a objectius concrets millorar en les tasques del lloc de treball, preparar-se per assumir canvis organitzatius i millorar en la capacitació per afrontar nous reptes.
La formació és una eina qualitativa per a la promoció i desenvolupament professional. Per això, és recomanable que els itineraris formatius es vinculin al pla de carrera i a la identificació de les competències dels llocs de treball.
Per tal d’acomplir aquests objectius, des de la secció sindical, creiem que cal establir una gestió de la formació que es basi en un sistema de gestió de competències, per la qual el treballador adquireixi la formació necessària del lloc de treball i allò que respongui al pla de carrera professional.
Per altra banda, creiem que cal mantenir l’oferta en aquells casos en què hi hagi hagut una demanda superior a l’oferta, de manera que aquelles persones que no han tingut cabuda en una convocatòria concreta, tinguin l’opció en la convocatòria següent.
També cal garantir una avaluació periòdica de l'aprofitament dels cursos en els llocs de treball, així com la màxima transparència en l’atorgament i/o denegació dels cursos, en especial per a la formació individual.
OFERTA PÚBLICA
Un dels objectius de qualsevol valoració de llocs de treball és detectar la necessitat de nous llocs. L'actual procés de regularització d’oferta pública permetrà tenir un mapa de situació actualitzat. I, en conseqüència, crear nous llocs de treball per atendre millor les necessitats de la societat.
En l’elaboració de l’oferta pública d’ocupació vetllarem per la seva adequació a les especificacions del pla d’ocupació, amb l’objectiu d’establir una oferta anual amb criteris d’assignació de places clarament definits i compartits amb els agents socials implicats.
Entenem també que l’estabilitat laboral a la funció pública passa per la continuïtat de convocatòries de places, a través dels processos corresponents, la qual defensarem sempre.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

És una bona proposta. Suposo que sabeu que no serà fàcil, caldrà lluitar contra les resistències al canvi, no només de l'empresa (que evidentment està una mica lluny de plantejaments tan avançats) sinó també d'alguns treballadors amb càrrecs importants que poden remenar les cireres i també de les altres seccions sindicals que no semblen donar a aquest tema la importància que mereix.

Anònim ha dit...

Vosaltres també passareu pel·lícules a les assambles com CCOO? M'agradaria veure Infiltrados, que parla de màfies i que pot ser molt instructiva (CCOO no la passarà).

Anònim ha dit...

Aquestes places s'han de convocar amb totes les garanties, esglaonades amb el temps, de manera planificada. no pot ser que, sigui qui sigui el culpable, passin períodes de 2 anys sense convocar places, ocupant-les totes per procediment d'urgència i després s'hagi de fer una convocatòria massiva com l'actual. Espero que vetlleu perquè això no es repeteixi.

Anònim ha dit...

Espero que guanyeu aquestes eleccions. Els treballadors i les treballadores d'aquest Ajuntament no crec que puguem aguantar 4 anys més d'aquesta situació.

Anònim ha dit...

Hi havia una vegada un somni, una il·lusió, una oportunitat d'aconseguir un benefici col·lectiu, sense discriminacions, sense amiguismes, sense menyspreus, sense alarmismes, sense ocultismes. Senzillament amb respecte, amb treball seriós, constant, desinteressat, amb ganes de fer bé les coses, i sobretot de no oblidar ningú.

Hi havia una vegada que va ser el moment d'aconseguir-ho, de donar una oportunitat de demostrar que això és possible.

Hi havia una vegada un instant precís d'exercir un dret, el de votar per unes persones que estiguin disposades a defensar el conjunt dels treballadors i les treballadores, sense filtres interessats.

Aneu a votar i feu-ho a consciència, llegint els continguts, parlant amb les persones, analitzant els fets passats i presents, pensant en els companys.

Passa-ho

Anònim ha dit...

Felicidades por los resultados. En las próximas caen los otros dos. Muchas felicidades; de verdad. Un besazo. ENDAVANT !!!!!. Popeye.