La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Seguretat i Salut

En aquesta matèria, les prioritats de la UGT en els propers anys són:

Edifici de Jaume I

Aconseguir el compromís ferm i improrrogable de la Corporació de construir unes noves dependències per a Seguretat Ciutadana i Convivència.

Mentre no es disposi d'unes noves dependències, aplicar mesures correctores per atendre les deficiències més greus detectades a l'informe tècnic de la Mútua de prevenció de l'Ajuntament.

Vetllarem, en tot moment, per la qualitat dels llocs i ambients de treball de Seguretat Ciutadana i Convivència.

Servei de Prevenció Propi

D'acord amb l'article 51 de l'Acord de Condicions i Conveni Col·lectiu, que estableix la creació del Servei de Prevenció Propi, des de l’UGT demanarem la seva implementació i dotació de recursos adequada i suficient per garantir el compliment de les seves funcions.

L’encàrrec de les funcions de l'anterior tècnic de prevenció, a partir del seu acomiadament, entre altres tècnics del departament d'O/RH i d'altres departaments, ha agreujat la falta d'aquesta política de seguretat i salut.

Des d’UGT vetllarem per una gestió integrada de la prevenció amb la dotació i la dedicació suficient i adequada. Exigirem la figura d’una gerència superior en prevenció de riscos que integri i dirigeixi tots els àmbits de la seguretat i salut laboral.

Haurem d'establir la coordinació i comunicació entre el Servei de Prevenció propi i els Delegats de Prevenció, per tal que tothom assumeixi la responsabilitat que li pertoca.

Servei mèdic

Són moltes les queixes que s’han rebut últimament sobre el funcionament del servei mèdic de la Mútua Cyclops (MC-Mutual), tant el dispensat a les dependències de la plaça Major, com el de la pròpia mútua a Granollers. Així com també respecte de la qualitat i el servei dispensat en la revisió mèdica a la qual se sotmeten anualment els treballadors i treballadores de l’Ajuntament. Des de l’UGT demanarem la millora d’aquests serveis i l’increment de prestacions.

Comitè de Seguretat i Salut

Treballarem perquè aquest òrgan assoleixi un funcionament dinàmic, es reuneixi amb constància i faci servir una metodologia estructurada que el permeti arribar als acords que garanteixi la seguretat i salut a què tots tenim dret.

Riscos Psicosocials

Un cop analitzats els resultats de les enquestes i elaborada una proposta de mesures preventives adequades vetllarem per l’aplicació d’aquestes mesures i la millora d’aquells aspectes de l’organització del treball que puguin suposar un risc en la salut psicosocial dels treballadors i treballadores.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Algú sap si l'aigua que surt de les fonts que tenim és de fiar? Hi ha algun procés de depuració o se sap què fa la maquineta exactament? El Comitè de Salut i Higiene en sap res?

Jo bec molta aigua i no vull morir abans de temps!

Anònim ha dit...

Si ¡¡jo em preguntava el mateix l'altre dia...es veu que s'ha de preguntar al tècnic de manteniment, però seria positiu que el comitè o persones que estiguin a dintre a títol individual fessin un seguiment.

Anònim ha dit...

Crec que tant de fiar com la que bevem cadascú de l'aixeta de casa. Procedent d'una xarxa pública d'aigua que li diuen potable. La maquineta refrigera l'aigua. A la web de l'empresa (canaletas.com) no ho diu però em penso que les nostres porten un filtre.

Per què aquesta pregunta?

Anònim ha dit...

Home¡¡¡
Molt clar doncs perquè al igual que passa amb els filtres dels aire condicionats, aquest necessiten un manteniment..
Que em penseu??