La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Pla d'estabilitat, meses tècniques i segona activitat


Benvolguts/des,

Ahir es va celebrar una nova reunió de la Mesa de negociació en què es van tractar diversos punts de l’ordre del dia pendents:

En relació al Pla d'estabilitat laboral, informar-vos que finalment han quedat aprovades a la Mesa les Bases específiques que han de regir els processos de promoció interna i de requalificació de llocs barrats. Des de la UGT valorem de forma positiva que aquest pla que sorgeix d’ una proposta nostra hagi tirat endavant malgrat les dificultats que s’han produït en la negociació i que ha fet que aquest pla s’aprovés només amb el vot positiu de la UGT i l’ abstenció de CCOO. Ara només cal que siguin aprovades per l’òrgan municipal competent.

Tal com us vam informar aquest pla d’ocupació inclou tant les promocions internes pendents de convocar de 2008 com places subjectes a reclassificació que sorgeixen de la nova RLT. No obstant això, han quedat fora del pla les places que es podrien reclassificar al grup B perquè certament de moment no hi ha desenvolupament legal de l’ EBEP que permeti fer la convocatòria per accedir a aquestes places.

Pel que fa als punts referents a la creació de Meses tècniques específiques per negociar assumptes concrets previstos a l’ Acord de Condicions vigent (manual de seguretat integral i presència, protocol d’actuació en els temes d’assetjament moral i laboral, protocol d’actuació en matèria d’assetjament sexual, mesures de protecció del medi ambient, Pla de mobilitat i Pla d’igualtat) s’ha acordat la creació de totes excepte la Comissió tècnica de valoració permanent proposada per la UGT per estudiar la valoració de llocs de treball que es vagin modificant o siguin de nova creació. Recordeu que l’objectiu de la UGT és evitar que la RLT quedi desvirtuada al cap de poc temps, com ha passat fins a l’aprovació de l’últim catàleg i més si tenim en compte que al vigent acord ja no hi ha cap previsió que permeti als treballadors/res negociar en el futur noves valoracions per seguir actualitzant i millorant els nostres sous. Malgrat això, l’Ajuntament s’ha compromès a aportar un protocol de valoració de llocs de treball.

I en relació a la designació de llocs de treball reservats a la segona activitat des de la UGT hem demanat que no es designin llocs de treball de l’actual RLT perquè, tot i que hi ha places vacants, aquestes estan ocupades interinament. En tot cas, hem proposat que es converteixin en segona activitat les places que siguin susceptibles de ser-ho i que en el futur quedin vacants per jubilació del seu ocupant. També hem proposat que si es converteixen llocs de treball “perquè ho sol·liciten els treballadors que les ocupen” es tingui en compte la reposició d’efectius perquè les plantilles són molt ajustades.

Per seguir parlant de tots aquests assumptes hem quedat per després dels torns de vacances.

Salutacions,

1 comentari:

Anònim ha dit...

O sigui que la més important no es crea? I com s'ha de fer?