La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

0'9%, pla estabilitat laboral i preu hores extres


Benvolguts/des,

Ahir es va celebrar una nova reunió de la Mesa de negociació en què es van tractar els següents punts de l'ordre del dia:

- Criteris de repartiment del 0'9% del fons previst a la disposició transitòria 3a. de l’Acord de condicions

- Pla d'estabilitat laboral proposat per la UGT

- Actualització del preu de les hores extraordinàries

Pel que fa als criteris de repartiment del 0'9%, la Corporació ens va recordar que per a aquest any 2010 es va pactar en la negociació feta al novembre, sobre el Capítol I del Pressupost, que el càlcul es faria sobre pressupost executat (i no inicial, com fins aleshores). En el seu moment, la UGT ja ens vam manifestar en contra d’aquesta proposta feta pel sindicat majoritari perquè ho consideràvem perjudicial per als treballadors/res, ja que l’import executat és previsiblement inferior a l’inicial.

La corporació també ens va dir que aquest import es coneixerà la setmana vinent amb motiu de la liquidació del pressupost. Per aquesta raó, les parts hem quedat emplaçades properament per fixar aquests criteris de repartiment. Des de la UGT treballarem perquè es puguin aplicar al més aviat possible.

En relació al Pla d'estabilitat laboral, l'Ajuntament ha recollit la proposta de la UGT i ens ha lliurat les Bases específiques que han de regir els processos de promoció interna i de requalificació de llocs barrats, les quals segueixen el Reglament de selecció i provisió de llocs de treball de l'Ajuntament i la resta de normes aplicables.

Les places que entrarien en aquesta proposta són les que conformen les promocions internes pendents des de 2008 i les places barrades que la nova RLT ha creat (en el sentit que es pugui consolidar el major grup que per a cada lloc hi apareix). Aquestes són les següents:

10 places d'administratiu/va (que corresponen als sis llocs de treball de secretari/es de Gerència i Alcaldia, tres llocs d’administratiu/va de Recursos Humans, d’Obres i serveis, i de Relacions Institucionals, i un lloc cap d’unitat administrativa de Recaptació)

1 plaça de tècnic/a mig (el lloc de treball de cap d'unitat de Compres)

1 plaça de tècnic/a auxiliar de Serveis Personals (el lloc de treball de dinamitzador sociocultural)

1 plaça d’inspector/a via pública i mobilitat (el nom del lloc és el mateix)

1 plaça de d’auxiliar tècnic/a col·laborador/a

1 plaça d’oficial d’obres

1 plaça d’oficial pintor

Han exclós, per tant, les places del nou grup B (1 tècnic auxiliar d'informàtica, 3 delineants i 9 tècnics auxiliars de gestió administrativa) perquè, segons la corporació, manca el desenvolupament legislatiu que habiliti a les administracions públiques per a la convocatòria d’accés al grup per a aquestes places. En tot cas, des de la UGT estem fent les consultes pertinents.

I en relació a la proposta de preu de les hores extraordinàries feta per la Corporació a partir dels preus que figuren al vigent acord de condicions signat l’any passat, s’han actualitzat les quantitats amb el 0'3% d'augment, i s’han inclós les noves categories que hi mancaven després de l'aprovació de la nova RLT. La UGT hem reivindicat l'actualització del preu de les hores extraordinàries, no només perquè el preu d'una hora extraordinària ha de ser com a mínim del preu d'una hora ordinària (sou anual / còmput de jornada anual), sinó perquè tampoc es correspon amb els nous sous pactats amb la nova RLT. La proposta ha quedat rebutjada per la part social, amb el vot en contra de la UGT i l'abstenció de CCOO.

Finalment, hem quedat emplaçades les parts per a una nova reunió que se celebrarà el proper dimarts 22 de març per tancar el pla d’estabilitat laboral i fixarem els criteris de repartiment del 0’9%.

Us demanem per això que qualsevol dubte o suggeriment ens el feu arribar abans d’aquest dia per mitjà dels nostres delegats/des o per correu electrònic.

Salutacions,