La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Representació sindical en els processos de selecció


Benvolguts/des,

Darrerament, sembla que des de la Corporació hi hagi la voluntat de posar a prova l’estabilitat de les relacions amb els representants dels treballadors. Ho diem pels últims esdeveniments relacionats amb el cessament del servei mèdic, el trasllat del servei “incomplet” de primers auxilis i la seva ubicació a la sala de reunions on sempre s’hi han fet les reunions amb els sindicats, així com la circulació “poc acurada” dels informes mèdics amb dades personals de tots i totes.

Per acabar-ho d’arrodonir, avui, dijous les seccions sindicals hem rebut la comunicació del departament d’Organització i Recursos Humans que diu que, a partir d’ara, als tribunals de selecció de personal no hi haurà representació sindical.

Segons la interpretació de la Corporació, l’EBEP no contempla la possibilitat que als processos selectius hi hagi delegats o delegades sindicals. Literalment, l’EBEP, en l’article 60.2 diu “El personal de elección o de designación política, los funcionarios interinos y el personal eventual no podrán formar parte de los órganos de selección.”, el 60.3 diu “La pertenencia a los órganos de selección será siempre a título individual, no pudiendo ostentarse ésta en representación o por cuenta de nadie.”. La UGT no veiem que enlloc digui explícitament que els sindicats no hi puguin ser, la qual cosa significa que es tracta d'una interpretació.

En aquest Ajuntament sempre hi ha hagut representació sindical als processos de selecció. Sembla que ara la voluntat de la Corporació tendeix a marcar molt clarament una actitut prepotent i una manca de bona voluntat amb la representació del personal. Si segueixen aquesta línia les relacions laborals i sindicals se’n veuran afectades negativament i això a la llarga perjudica tothom.

Salutacions,