La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

La veritat sobre el complement de productivitat

A mitjan gener de 2006 en sessió de Comissió de Seguiment i Interpretació (CSI) es va tractar, entre d'altres, el punt sobre criteris d'aplicació per al descans de la jornada de treball i el seu condicionant respecte de la paga del complement de productivitat.
El punt fou retirat perquè UGT va argumentar el seu desacord amb els criteris que es proposaven a la circular 1/2006. L’aplicació d’aquesta circular desvirtua l'article 12.3.c) de l’Acord de Condicions que regula el complement de productivitat.
Aquest complement té per objectiu retribuir l'especial rendiment, l'activitat extraordinària, i l’interès i la iniciativa amb què el personal funcionari desenvolupa el seu treball. En l'article 28.6 de l'Acord de Condicions es recull que, mentre el Ple no determini altres objectius, el complement es vincularà al temps de descans en la jornada de treball, és a dir als 30 minuts establerts per a jornades continuades de més de sis hores.
Per valorar aquest especial rendiment, l'organització ha d'emprar eines/procediments que aportin dades objectives. L'Organització proposava com a eina el control horari del rellotge de fitxatges, del qual en queden excloses algunes persones, especialment els col·lectius que desenvolupen tasques a la via pública (policia municipal i brigades).
UGT entén que aquest procediment genera greuges comparatius entre els diferents col·lectius de treballadors i treballadores de l'Ajuntament i va proposar buscar altres mecanismes de control horari per a aquests col·lectius, atenent a la seva estructura jeràrquica, fonamentada en línies de comandaments.
Finalment el punt es va retirar amb la voluntat de millorar-lo, però, ara per ara, què s’ha de fer? Mentre no hi hagi el Manual de seguretat i presència i no s’acordi cap altra circular, serà vigent la 3/2004, en què es recordava l'obligació de fitxar totes les incidències referents a absències de treball.
Per al compliment de la circular 3/2004 UGT recomanava a qui ens consultava complir amb l’obligació de fitxar tots els descansos. Ara, ho seguim recomanant.
Però, pot ser que el proper setembre, quan es pagui el complement de productivitat referent als descansos de treball del primer semestre de 2006, l'organització descompti diners d’aquesta paga a persones OBLIGADES a fitxar en el rellotge de control horari. Aleshores la DISCRIMINACIÓ estarà servida pel fet que la pròpia empresa exclou d’aquesta penalització els treballadors i les treballadores que no poden fitxar els descansos, però, que en canvi, poden COMPLIR-LOS.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Evidentment estimat Watson que aquest control del complement és totalment discriminatòri.
Perquè no véu propossar que és controlés amb les entrades i sortides a la jornada laboral?,cosa més que raonable, ja que tothom encara que hi sigui a la policia o les brigades ha d'anar-hi al seu centre de treball i aquests disposen de rellotges.
Per mi era una cosa tant senzilla que potser és massa complicada.
NO?

Anònim ha dit...

Teniu tota la raó però encara més... algú va dir en una assemblea que l'absentisme elevat que pot generar la manca d'estímuls per cobrar "la paga" ens durà a que la gent de baixa no pugui cobrar íntegrament el seu sou. Això sembla encara més dramàtic... és cert??

Anònim ha dit...

Marcelinu has donat al clau de ple. Aquest és el veritable, veridicus problemus de aquesta conveni que arrosegarem quants anys?
4? o 5? he perdut el compte.
Si l'absentisme de la casa puja baixa el cava que comprarem si ens toca algún maleit dia estar de baixa. I.. senyors¡ això si que seran diners per compte nostre. A càrrec de les nostres desfetes economies particulars.

Anònim ha dit...

Hauríeu de canviar el títol de l'article i posar "una part de la veritat sobre el c. de prod.". Els anteriors comentaris ho deixen ben clar. S'ha negociat de pena aquest apartat del conveni, però és normal quan el sindicat amb més poder només defensa interessos particularíssims i qui s'encarrega de negociar per part de l'empresa no en té ni p. idea.