La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

El Comité de Seguretat i Salut

La Llei de Prevenció de Riscos Laborals descriu el Comité de Seguretat i Salut (CSS) com l’òrgan de trobada entre representants del personal laboral i de l’empresa per al desenvolupament de les funcions de l’àmbit, amb una participació equilibrada. Aquest grup ha de treballar amb una metodologia que garanteixi els principis d’eficàcia i coordinació.
Als CSS dels dies 13 i 20 de març s’han introduït algunes eines per agilitzar l’endarreriment que fa temps que s’arrossega i que s’ha fet palès en debatre, a les últimes reunions, la redacció de l’informe de temes pendents i la temporalització de les solucions.
S’ha decidit incloure el/la Cap dels Serveis Técnics de l’Ajuntament com a membre permanent, que se sumarà al personal de la mútua i als representants de l’Organització i dels treballadors/es. Així es facilitarà, d’una banda un debat allunyat de monòlegs teatrals, i d’altra banda, es permetrà l’assumpció directa, i sense intermediaris, de responsabilitats per part de l’àrea que pertoqui segons el problema que es tracti. La feina a fer és de gran magnitud.
Deixant de banda els motius del retard, s’està demanant la creació d’un Servei Propi de Prevenció de Riscos Laborals, tal i com es va incloure a l'Acord de Condicions vigent (en aquest sentit ja vàrem manifestar la nostra opinió pel que fa a l’amortització de la plaça de tècnic de prevenció i riscos laborals a La Veu núm. 13). En l’Acord, s'especifica la progressiva implementació d’aquesta modalitat amb recursos humans i materials propis. Cal fer una transició segura del servei extern al propi que es materialitzi en la millora de los condicions de treball. Però, mentrestant, hem de treballar per garantir un servei que cobreixi les necessitats d'aquest Ajuntament en matèria de prevenció.
Cal destacar la importància, en el si del CSS, del compromís signat per totes les parts a prendre les mesures necessàries, un cop tinguem els resultats de l'avaluació de riscos psicosocials.