La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

L'avaluació de riscos psicosocials

Què és l’avaluació de riscos psicosocials, què pretén i com hi participem els/les treballadors/es són qüestions de les quals estem informant mitjançant els recursos establers pel grup de treball (carta, Power Point, sessions informatives…).
A la darrera assemblea d’afiliats/es de la UGT vam poder recollir opinions i inquietuds sobre el tema i traslladar-los a les reunions del grup de treball. La garantia de confidencialitat va ser un dels temes més qüestionats. En aquest sentit, el tipus de qüestionari amb preguntes tancades impossibilita el reconeixement de la cal·ligrafia i la documentació, un cop utilitzada pels tècnics, serà destruïda.
Una vegada els tècnics avaluïn els resultats, faran propostes de mesures necessàries i començarem a demanar-ne l’aplicació. La participació de tots i totes és l’eina més eficaç perquè l’avaluació no quedi en paper mullat.
És per això que us demanem que ompliu els qüestionaris que ens arribaran, de manera que poguem obtenir una “fotografia psicosocial” ajustada a la realitat laboral.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé fins a quin punt està garantida la confidencialitat i fins a quin punt servirà d'alguna cosa.
Que costarà aquest estudi? i serà una inversió de futur?

Anònim ha dit...

He fet l'enquesta i dubto que serveixi per res. Pèrdua de temps, de diners... i tot com sempre

Anònim ha dit...

La Corporació té clar que s'ha compromés ha posar els mitjans per corregir les deficiències que es detectin a partir del questionari ? Tenim l'experiència de l'estudi de Formació amb un decàleg de deficiències fet fa dos anys i sense resultat.