La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Nota informativa

La secció sindical de la UGT, arran de les mobilitzacions iniciades pels companys i companyes de la secció sindical de CCOO, vol manifestar el següent:

1.CCOO ha iniciat aquesta acció reivindicativa de manera unilateral, sense fer cap acostament a les altres forces sindicals, especialment a la UGT, que és l’altre sindicat de classe i signant de l’Acord de Condicions.

2. Pel que fa a la demora del compliments dels acords, la percepció de la UGT és que ve de lluny, però ara s'hi ha posat fil a l'agulla. Recordem que hi ha hagut tres acords de condicions que incloïen la necessitat d'aprovar uns reglaments (1996-1998-2001). Recordem, també, com va costar l'anterior valoració de llocs de treball, iniciada el 1996 i conclosa, amb més pena que glòria, el 2001.

En la valoració dels compliments/incompliments d'acords amb la Corporació suposem que CCOO ha tingut en compte la revaloració de llocs tipus per als oficials de les brigades i els/les educadors/es de carrer, ara socials. ¿Que potser eren els únics col·lectius que van quedar damnificats amb el catàleg? ¿Que no recordem la infravaloració dels tècnics mitjans i d'altres llocs tipus dins del col·lectiu de l'administració?

Des de la UGT hem demanat a la Corporació que, davant l'endarreriment de l'estudi i valoració dels llocs de treball, apliqui l'any 2007 la Disposició Transitòria Quarta de l'Acord de Condicions i Conveni Col·lectiu, corresponent amb un increment del 0,9 % de la massa salarial. Esperem que la resposta sigui favorable.

3. L’increment del nombre de persones en situació d’interinatge en aquesta legislatura municipal és també un tema preocupant. Però, cal tenir clar que els responsables principals d’aquesta situació són la Corporació i CCOO que van acordar aparcar la convocatòria de les ofertes públiques fins a l'aprovació, primer de l'Acord de Condicions i segon, dels reglaments i manual de seguretat i presència.

UGT reconeix que, amb el silenci, hem contribuït a aquesta situació, però cal dir que, des de l’inici de la Mesa dels reglaments, la UGT ha mantingut que no es podia condicionar la regulació dels interinatges a les negociacions. D’aquí que a partir de disposar de la relació de tots els llocs en situació precària, hem cregut que no era admissible més demora en la seva regulació, que ja s'ha iniciat amb els interinatges coberts per via d’urgència. PER TANT, ESTEM EN EL CAMI D’ELIMINAR LA PRECARIETAT i AMB LA PARTICIPACIÓ DE TOTS ELS SINDICATS.

I, no enganyem ningú si diem que aquest camí per regularitzar la situació passa per seguir la legislació, amb eines com el reglament de selecció, promoció interna i provisió de llocs de treball, única forma valida de consolidar els llocs de treball.

5. Un altre aspecte que ens preocupa és la sentència de 30 de juny de 2006, que CCOO demana que s’apliqui. Cal dir que, si això passa, comporta un greu perjudici als treballadors i treballadores afectats per l'anul·lació de la relació de llocs de treball de 2003. Obliga a aquestes persones a retonar les retribucions percebudes arran de la requalificació dels seus llocs de treball. Aquests treballadors i treballadores, a més, han patit una situació d'indefensió davant del procés judicial ja que no han tingut l'oportunitat legal de participar en el procés.

Aquests fets són conseqüència d'una situació de prepotència de l'anterior prefectura de Recursos Humans, emparada per l'equip de govern del moment, de la qual l'actual no se'n pot desentendre.

Des de la UGT oferim els nostres serveis jurídics per a la defensa dels treballadors i treballadores afectats.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Per mi és completament ofensiu que companys estiguin demanant que es faci efectiva l'aplicació de la sentència, pels companys que estan desgraciadament implicats. Però el que em sembla més vergonyós és que molts companys/es que han baixat a les mobilitzacions vegin només la seva situació personal i tinguin l'interés personal d'entrar en el paquet de negociació colectiva per tal de que els regularitzin lo seu, encara que alló supossi un mal per un altre.
Conclució: Ande yo caliente, riase la gente.
Aixó és l'inici d'un altre procés al qual podrien qüestionar la seva legalitat, al igual que els anteriors processos colectius de laboralització i posterior funcionarització????

Anònim ha dit...

companys, heu de fer més publicitat del vostre blog, aqui no hi ha marro, mireu els que no callen, van de bòlid

Anònim ha dit...

Més que publicitat, el que haurien de fer és currar-s'ho una mica més, que treballen menys que King Africa a l'hivern...Per l'amor de Déu, si aquesta és la vostra eina de comunicació feu-vos-ho mirar.

la veu ha dit...

Company o companya, el teu il·lustrador i benintencionat comentari denota tolerància, respecte i, sobretot, educació. Molt bé!