La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Seguretat i Salut

El Comitè de Seguretat i Salut està treballant per trobar solució a problemes que es van detectant i als recollits en l’informe presentat al regidor d'Organització i Recursos Humans amb data 10 de maig de 2006. L’informe evidencia una acumulació de problemes que, incomprensiblement, s’arrosseguen des de 2004.

Aquest any, dels 22 punts recollits a l’informe per donar solució abans de l'octubre, s'ha fet, o s’ha iniciat el procés per fer-ho, en 16 punts. La resta està pendent de discussió. Per tant, la valoració que fem de la feina feta pel comitè és positiva ja que, malgrat l’endarreriment, anem avançant. Això no significa que no haguem de ser crítics amb la demora en certs processos o problemes, que, per interès d’uns o d’altres, s’estan allargant massa. En aquest sentit, des de la UGT considerem objectiu prioritari solucionar el problema, de tots conegut, que pateixen els companys i companyes que treballen a l’edifici de Jaume I.

Pel que fa a la creació d’un Servei de Prevenció propi, la nostra opinió és que suposarà una major eficàcia, però, vistos els avenços esmentats i les necessitats pendents, a diferència del sindicat majoritari, no ho considerem una de les urgències donat que el servei està cobert amb la modalitat prevista a la llei.

L’últim CSS va ser de caràcter extraordinari. El grup de treball va presentar els resultats de la informació recollida en les enquestes d’Avaluació de Riscos Psicosocials. Aquesta informació serà traslladada a tots els treballadors i treballadores i serà l’eina mitjançant la qual el grup avaluarà els possibles indicis dels factors de risc detectats. A partir d’aquí, proposarà mesures per eliminar-los.

De l’encert en la identificació dels indicis en depèn l’eficàcia per paliar els riscos. Per això, la UGT va proposar al Comitè incloure en el contracte amb la Mútua, la utilització de tècniques qualitatives, com ara les entrevistes i els grups de discussió (reunió d’un grup aleatori de treballadors/es amb un tècnic, per discutir els problemes i poder extreure conclusions). Això permetrà ser més rigorosos amb la situació real. La proposta es va acceptar i serà traslladada a la Corporació, amb l’objectiu de convèncer-la que aquesta inversió suposa millorar substancialment el resultat final.