La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Estudi de llocs de treball. On ens trobem?

Amb la finalitat d’informar àmpliament de la nostra proposta sobre l’estudi de valoració de llocs de treball, farem una assemblea general el proper 14 de febrer, de la qual us informarem properament de l’hora i el lloc .

Com a resum volem dir-vos que estem treballant a partir d’un primer document entregat per l’empresa de la Diputació que inclou una sèrie de recomanacions. Es tracta d’una proposta inicial, lluny de la que UGT creu que ha de ser la definitiva. Cal que els sindicats hi fem aportacions, tenint en compte els organigrames, els nivells jeràrquics, les funcions dels llocs i els àmbits d’actuació.

Un cop feta aquesta primera part, cal revisar i valorar les fitxes que han de retornar a cadascun de nosaltres per confirmar-les o detectar-ne possibles disfuncions segons les tasques desenvolupades al lloc de treball.

L’última fase serà la proposta retributiva que ha d’incloure la possibilitat de negociar un nou augment del preu punt, de manera que es pugui assolir el nivell de sous acceptable, que UGT pretén des del primer moment, sense que en cap cas impliqui una reducció del sou.

Pel que fa als terminis, el 21 de gener finalitzava el període de deu dies que inicialment s’havia acordat perquè cadascuna de les parts lliurés les seves aportacions al primer document. El 25 de gener Recursos Humans va enviar un correu a les seccions sindicals proposant allargar el termini i convocar una reunió per al proper 22 de febrer.

Malgrat que el sindicat majoritari s’ha manifestat d’acord amb la proposta, la UGT, no, ja que hem considerat que això pot anar en detriment de complir amb el compromís pres amb l’assemblea general de treballadors i treballadores de finalitzar el procés a finals de març. Per això, hem demanat convocar la reunió la setmana del 7 de febrer. Així mateix, hem manifestat que per avançar és necessari que l’empresa de la Diputació retorni les fitxes tal com les han valorades, al més aviat possible.

Entenent que la unitat sempre és un element positiu per al conjunt, també ens ha sorprès a voluntat de CCOO que cada sindicat treballi individualment fins a la proposta retributiva en què proposen recuperar la unitat. Tot i que no ens sembla bé aquesta divisió temporal, si més no és aleshores quan més caldrà anar unitàriament.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixo esta sent mes llarg que l'estatut. A veure si almenys serveix per posar cada cosa al seu lloc i no es una presa depel com ens tenen acostumats els obscurs pactes entre l'empresa i els sindicats.

Anònim ha dit...

Això del catàleg serà una presa de pèl més a pesar que per part d'aquesta secció es vulgui fer bé.
Si després del catàleg no hi ha acords que millorin les retribucions, cal convocar vaga. Diguem prou!

Anònim ha dit...

A la huelga hay que ir unitariamente... porque huelga va a haber a no ser que los sueldos de míseria que se cobran se regularizen adecuadamente.

Anònim ha dit...

Basta ya, a las barricadas y que no nos tomen más el pelo!

Anònim ha dit...

Dignitat pels treballadors i treballadores. SOUS JUSTOS, JA!!

Anònim ha dit...

Cooollons, i no hi ha cap comentari? Qué raro! Què també feu censura?

Anònim ha dit...

M'agrada per que fiqueu tots els comentaris al moment

Anònim ha dit...

Tenim dificil la unitat sindical quan un sindicat està jugant a la puta i a la ramoneta. Ara vull unitat sindical, ara no. Massa interessos. I el resultat és que els treballadors es decepcionen. Ànims, paciència i endavant.

Anònim ha dit...

Ja està bé!

Què esperem? cal que l'empresa posi més euros, molts més i el demés són punyetes!