La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Segona activitat

La segona activitat està vinculada a la Llei de prevenció de riscos laborals. La situació de segona activitat és una manera de compaginar el dret de permanència del personal funcionari en un lloc de treball fins a la jubilació. Es tracta de combinar les capacitats físiques i/o psíquiques que es requereixen pel lloc, millorant les condicions de treball, vida i salut, sense necessitat d’abandonar la vida laboral.

Les causes habituals que motiven una segona activitat són trobar-se amb alguna insuficiència física i/o psíquica per dur a terme amb normalitat les tasques del lloc que s’ocupa, la protecció de l’embaràs, o assolir l’edat de 57 anys.

La segona activitat la pot sol·licitar qualsevol treballador o treballadora de l’Ajuntament que justifiqui degudament la seva insuficiència. Un cop acceptades les al·legacions que vàrem presentar al reglament, queda clar que aquesta situació, mai significarà una pèrdua econòmica per al treballador o treballadora. Si es dóna el cas que el lloc de treball de segona activitat té un complement específic inferior, es garantirà la percepció d’un complement personal transitori.