La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Processos de negociació oberts


Benvolguts/des,

Us demanem sisplau uns minuts d'atenció perquè el que us hem de dir és prou important com per dedicar-los-hi.

A la reunió de constitució de la Mesa de negociació de l' Acord de Condicions i Conveni, la Corporació va manifestar la seva voluntat d'aprovar en el Ple de finals de gener un text modificant l'actual Acord en allò que fa referència a l'EBEP. Fent una lectura de tots els articles, hem detectat a més dels que estan relacionats amb el nou Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, altres canvis importants.

A més d'entrar a negociar, la proposta que la UGT ha fet és que, tot i que la nostra voluntat és arribar a un acord com més aviat millor, no signarem fins que no es tanqui la negociació de la Revisió Global de la Relació de Llocs de Treball (Catàleg). No acceptarem cap més dilació d'un procés que fa dos anys que estem negociant i que ha d'actualitzar les retribucions del conjunt de treballadors i treballadores d'aquest Ajuntament.

L'empresa ens va dir que el nou text de l'Acord de Condicions ja inclou el compromís de tancar el catàleg durant el 2009. Per a la UGT, es tracta d'una més de les tantes declaracions de bones intencions que la Corporació ha anat incomplint fins ara i ho considerem insuficient.

No tingueu cap dubte que la UGT valora la Mesa de negociació de l'Acord de Condicions, juntament amb la de la RLLT (Catàleg), oberta aviat farà dos anys, com les més importants per al conjunt de treballadors i treballadores. Els efectes econòmics no obligacionals no poden ser una moneda de canvi. Tots els sindicats units hem d’utilitzar la nostra força per preservar els drets laborals, inclosos els econòmics, durant la negociació. La percepció que vàrem tenir a la Mesa és que la Corporació ho vol utilitzar com una eina de pressió i que el sindicat majoritari no hi veu cap inconvenient, tot i la possibilitat d’allargar el tancament de catàleg fins a finals de 2009.

Fins ara, l'Ajuntament sempre ha respectat el text íntegre de l’Acord, tot i estar negociant-lo . En cap cas, hem deixat de cobrar el complement de productivitat ni cap altre pel fet d'estar negociant. Aquest Acord tindrà vigència fins al 2013, si se signa amb presses, pot comportar conseqüències negatives que afectin conceptes econòmics i drets socials.

La UGT dedicarem tots els esforços necessaris per a la negociació, respectant el temps de la jornada laboral de cadascú, amb la voluntat d'aconseguir el millor per a tots. Creiem que, amb la voluntat de totes les parts, és possible signar el Catàleg i l'Acord abans de l'1 de març, sense perdre-hi ni un cèntim ni un dret.

Us mantindrem informats,

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I a sobre l'empresa amenaça amb treure'ns les pagues. El que faltava sentir!

Anònim ha dit...

Per què tanta pressa amb el conveni? i tanta calma amb el catàleg?