La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Aclariment

Cal avançar!

L’excés d’informació que us estem fent arribar darrerament pot ser que us estigui generant dubtes importants pel que fa a la unitat de negociació de la revisió de llocs de treball (catàleg). Us demanem disculpes i paciència!

La nostra intenció ha estat sempre lluitar des de la part social fent pinya els tres sindicats per fer-nos respectar per la Corporació. Però la darrera convocatòria unilateral d’assemblea per part del “germà” gran ha evidenciat la voluntat de deixar-nos als “germans” petits al marge de l’acció sindical. Lamentablement, la lectura que la Corporació en pot fer és que manca unitat d’acció. Molt trist!

Però, si això ha posat tensió a l’ambient, el colofó han estat les últimes reunions. Primer, la del dimarts passat de la Mesa de Negociació del Pressupost 2009. Quan vam tractar la partida prevista per fer front al resultat del catàleg, la UGT vam demanar que s’augmentés perquè, un cop descomptada la desviació de l’IPC, que més o menys és d’un 5%, i un 0,9% de la masa salarial, en un concepte que tenim pactat a l’Acord de Condicions, el sobrant que queda a la partida de personal (menys de 100.000 euros) és totalment insuficient, segons els primers resultats de l’estudi que estem preparant des de la UGT.

L’empresa es va comprometre a fer la valoració al més aviat possible per tenir clar de quina quantitat de diners podem estar parlant per seure “a consensuar tots com i quan assumir el resultat”. Els companys del sindicat “gran” van proposar que es reparteixin els diners, que per nosaltres són absolutament insuficients, entre sis nivells de complement de destí (dels 30 reconeguts a l’Acord de Condicions). L’argument que donen és que això acabarà amb una discriminació que s’arrossega del darrer catàleg. Curiosament, després de sis anys, ara s’ha solucionar, però a la seva manera. Des del nostre punt de vista això genera una nova discriminació a un gran nombre del personal. Ens hi vam oposar rotundament.

A l’altra reunió, de Mesa de Negociació de “catàleg” del dimecres 22, l’empresa va proposar enviar les fitxes a la Diputació de Barcelona per començar a fer l’estudi valoratiu i una proposta econòmica inicial. Les fitxes han estat negociades a la Mesa durant els darrers mesos i, segons ens ha dit l’empresa, s’han recollit les aportacions que hem fet els sindicats. Nosaltres confiem que és així, però, ho sabrem del cert quan la setmana que ve ens passin el CD amb les fitxes, compromís a què es va arribar. A petició de la UGT, l’empresa també va dir que, tal com s’havia acordat, qualsevol nova necessitat de modificació que es detecti, es podrà incloure a la valoració.

La UGT hi vam estar d’acord, la proposta forma part del guió que se segueix en negociacions d’aquest tipus. Primer, fitxes; segon, valoracions; i, tercer proposta econòmica. Tot negociat. I al final un refèndum en què la majoria no som els sindicats sinó els treballadors.

Esperem a la setmana que ve i no posem l'arada davant dels bous!

Bon cap de setmana!