La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Denúncia de l' Acord de Condicions i Conveni?

La vigència de l’Acord de Condicions i del Conveni del personal funcionari i laboral de l’Ajuntament de Mollet del Vallès s’acaba el 31 de desembre de 2008, tal com diu el seu article 3.1. Per això, avui 5 de novembre, la Corporació ens ha convocat a una reunió per informar-nos de la seva voluntat de denunciar-lo. També ha plantejat la possibilitat de renovar la seva vigència i perllongar-la, si tota la part social ens posem d’acord.

La UGT hem manifestat que valorarem la proposta, amb la condició que no donarem una resposta definitiva fins que no sapiguem la voluntat del conjunt dels treballadors i de les treballadores. Per això, sotmetre’m la proposta a consulta, en una assemblea on plantejarem els pros i els contres que comporten les diferents possibilitats. D’una banda, la de denunciar l’Acord i el Conveni; de l’altra, mantenir-ne la vigència. Entre altres, un dels perills és que tal com diu l’Acord en l’article 3.2 “un cop denunciat, i fins que no s’aconsegueixi un nou acord... continuarà vigent en tota la seva integritat, exceptuant les condicions econòmiques”. Això, afecta directament la clàusula de revisió salarial.

Com podeu veure el tema és d’una gran rellevància, per la qual cosa us demanem la vostra participació en el moment que convoquem l’assemblea, del qual us informarem properament.

Manifestem la nostra intenció de reconduir la unitat d'acció sindical amb CCOO per tal de convocar conjuntament aquesta assemblea. En cas contrari, la concocarem unilateralment com a UGT.

Salutacions,