La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

MODIFICACIONS A LA NORMATIVA


Benvolguts companys/es,

Els serveis jurídics de la UGT han revisat els documents que ens ha lliurat la Corporació relacionats amb la proposta de modificació de la Relació de llocs de treball (RLLT) i la seva valoració, que són fruit de totes les reunions mantingudes aquests dos últims anys.

La valoració que els serveis jurídics n'ha fet és, en conjunt, positiva. Aquesta proposta permet situar els sous del personal d'aquest Ajuntament al lloc que els correspon. Però, cal matisar alguns punts perquè donen lloc a confusió. En concret, pel que fa a la Normativa que us vàrem enviar per correu electrònic els referits a l'article 15, relacionat amb les jornades flexibles i la disposició derogatòria que afecta l’article 12 de l’Acord de Condicions i el 29 a) i d).

Pel que fa a l'article 15 relacionat amb l'atribució de les diferents modalitats horàries, aquest article és inacceptable per la seva ambigüitat.

Pel que fa a l’article 12 ha de permetre establir una nova determinació del Complement específic que possibiliti l’augment de les retribucions, fent que aquestes siguin més justes i equilibrades. La relació punts/preu punt no permet aquest augment retributiu, tal com va argumentar la pròpia Diputació de Barcelona.

En relació a l’article 29 de l’Acord relatiu als Horaris, considerem un èxit que la flexibilitat dels col·lectius que fan l’horari de 8 a 15 hores (article 29.a de l’Acord) o de 9 a 16 hores (article 29.d. de l’Acord), ampliïn aquesta flexibilitat en dues hores.

Pel que fa a les noves tipologies de jornades, cal tenir present que la flexibilitat d'hores a fer fora de la jornada ordinària s'acota en un terç (500 hores aprox) o dos terços (1000 hores aprox) de la jornada anual, cosa que amb l’autorregulació prevista a l’actual Acord de condicions no ho limita i afecta a la totalitat del còmput anual de 1498 hores.

Valorem positivament la creació de la Comissió Permanent de Valoració perquè permetrà una valoració constant i permanent en el temps, la qual es podrà instar a proposta dels propis treballadors.

Per això, avui a la reunió la UGT ha proposat les modificacions següents a la proposta de Normativa adjunta a la RLLT, abans de portar-la a referèndum demà, les quals han estat acceptades per la Corporació:

1) Que l’àmbit d’aplicació es refereixi al conjunt de treballadors de l’Ajuntament, i no únicament als funcionaris de carrera (article 3).

2) Treure la referència “variable de tarda, nit, caps de setmana i/o festius” a les Jornades 8 i 9.

3) Derogar l’article 15.

4) QUE LA DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA SIGUI DISPOSICIÓ FINAL.

Finalment, en quant a la Relació de llocs de treball (RLLT), no hi tenim cap objecció, perquè sabem que aquestes modificacions permetran una millora en la provisió de llocs de treball i es donarà seguretat jurídica als treballadors/res, que actualment s’emparen en un Reglament de selecció de personal a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, del qual demanarem la seva immediata derogació perquè genera situacions de nul·litat de dret que determinen inseguretat jurídica en els treballadors en preveure processos contraris a la llei i les normes.

EL CANVIS SÓN NECESSARIS PER PROGRESSAR. LA RESISTÈNCIA AL CANVI ÉS ANAR ENRERE