La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Investigació d'accidents: picades de MOSQUIT-TIGRE

A principis d’octubre, un treballador de les brigades d’oficis va patir diverses picades de mosquit-tigre; arran del comunicat d’accident, els delegats de prevenció van ser informats i van demanar informació sobre les mesures. Dies més tard, la Corporació va convocar els delegats de Prevenció, amb la presència de responsables de Recursos Humans i Serveis Personals.

El representant de Serveis Personals va explicar la campanya iniciada per reduir la proliferació del mosquit mitjançant dues vies:

1. Informativa
Un díptic editat i enviat per la Generalitat de Catalunya, que es distribuirà als treballadors afectats i a la gent de Mollet d’aquesta manera:

* A les famílies amb fills escolaritzats (pública, escoles bressol, concertada, ...) per mitjà de l'agenda escolar
* A la gent gran per mitjà de les treballadores familiars
* Nota de premsa a tots els diaris locals
* Anunci al web municipal (ja està penjat)
* Repartiment a tots els centres cívics, culturals i equipaments en general de la Ciutat
* El vigilant del cementiri repartirà els tríptics en mà a les persones que hi vagin
* A l’Oficina d’Atenció Ciutadana

2. Campanya al cementiri
Sense data concreta encara, però abans de la campanya forta de Tot Sants, s'aplicarà un tractament combinat que afecta les larves. Després d'això es tancarà el cementiri i el parc 12 hores com a mesura de prevenció. Aquest tractament redueix molt la plaga, segons les gràfiques d’efectivitat que a més, demostren que té una eficàcia de 3 setmanes.
A la primavera, s'engegarà la campanya sense aigua al cementiri per evitar que la gent posi aigua als gerros de les flors.

Des de Recursos Humans ens han comunicat els productes que es compraran per als treballadors: Relec, pegats i solució amb amoníac per a després de la picada.

Finalment, hem demanat si la campanya “Flors sense aigua” es podia iniciar ara, però ens argumenten que no es fàcil evitar l’aigua per Tot Sants i que, en principi, desprès de les 3 setmanes d’efectivitat del tractament s’inicia la temporada de fred i el mosquit hiverna en larves (que no es poden eliminar).

En els tríptics s’expliquen les mesures que les persones han de tenir en compte.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora que algú digui les coses pel seu nom!

Anònim ha dit...

¿Porqué una difusión limitada a la campaña sobre el mosquito tigre? En Contrapunt (11-oct) salió una reseña pequeñita. En la Revista del Vallès (11-oct), de gran difusión en Granollers, ciudad aún no afectada por la plaga, curiosamente la reseña es mucho más grande (aunque con errores de bulto como el consejo de vaciar de agua estancada cualquier recipiente que pueda alojar larvas cada dos semanas, cuando lo correcto es hacerlo dos veces por semana).
¿No era factible enviar el tríptico del mosquito tigre junto con el Quatre Cantons de octubre, y así hubiese llegado a todos los hogares de Mollet? Bien que se envían folletos a domicilio en campañas como el reciclaje de residuos y el ahorro de agua. Supongo que políticamente "venden" más, pues queda muy ecológico. Para el mosquito se ha preferido hacer una campaña de prevención a través de prensa,centros cívicos y colegios, así quizá no se alarmará a toda la población de golpe, o quizá a nadie, ya que la información aparecida en Contrapunt se limita a decir que Mollet se suma a una campaña de prevención de la Generalitat. En ningún momento se dice que el mosquito tigre ya ha llegado a Mollet, y que piensa quedarse para siempre.