La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Mesa General de Negociació

Mesa General de Negociació

Els passats 22 i 24 d’octubre, d’acord amb l’article 10.2 de l’Acord de Condicions, es va celebrar la Mesa General de Negociació relativa al pressupost i a la plantilla i relació de llocs de treball, amb les fitxes descriptives i les modificacions per a 2008.

Pel que fa al pressupost, la Corporació va informar que en el concepte 141 anomenat Fons per al Programa d’Ordenació de Retribucions, que és el que està destinat al catàleg, la quantitat consignada és de 650.000 €. Segons els càlculs de l’empresa, es tracta d’un 7% d’increment de la massa salarial.

Amb aquestes dades, la postura de la UGT a la mesa va ser la següent:
L’assignació pressupostària del Capítol I del pressupost 2008 demostra la sospita que ja teníem de manca de voluntat de negociació per part de l’empresa. Les xifres presentades són insuficients per fer front a una revisió de catàleg i a l’avançament.
Caldrà negociar en els propers dies l’increment mínim per a 2008 més l’augment que es negociï per al 2007 (amb carácter retroactiu a 1 de gener). Considerem que el 7% d’increment de què parla la Corporació no és real perquè hi inclou la desviació de l’IPC, ara sobre el 0,9%, a més de l’avançament d’aquest proper novembre, al voltant d’un 2 %. És a dir, l’increment real és d’un 4 %.
Tenint en compte que l’avançament del catàleg surt d’una partida ja existent al pressupost de 2007, demanem, novament, la reunió per establir la quantitat de l’avançament. Així mateix, en aquesta reunió s’ha de decidir un nou calendari de negociació del catàleg, atesa la paràlisi actual.
En el punt referit a la plantilla de llocs de treball, la Corporació va informar de quatre places de nova creació, que són: una d’Auxiliar Administrativa/u d’Estudis i Projectes, una de Tècnic/a Auxiliar de Nova Ciutadania al Departament de Relacions Ciutadanes i Acció Institucional, una de Tècnic/a Auxiliar de Serveis Generals al Departament de Serveis Personals i una de Sergent de la Policia Municipal. També ens va informar de l’amortització d’una plaça, la d’Informador/a OMIC.
Pel que fa a la petició dels sindicats per crear places destinadas a cobrir el servei propi de prevenció, que segons l'acord de condicions s'ha d'implementar entre 2007 i 2008, l’Ajuntament respon que ens mostrarà un estudi elaborat per la Diputació de Barcelona i partir d'aquí es negociarà amb els sindicats com posar en marxa el servei. En aquest sentit, cal esmentar que la Corporació ha creat un concepte amb el nom d’Estudis i Treballs Tècnics de Seguretat i Salut Laboral, al qual se li assignen 44.000€ , en previsió de despeses derivades de l’Avaluació de Riscos Psicosocials.
A petició dels sindicats, l’empresa s’ha compromès a crear places d'administratiu d’Organització i Recursos Humans, de col·laborador sociocultural i de subaltern, el febrer de 2008.