La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Mesa General de Negociació

Els passats 22 i 24 d’octubre, d’acord amb l’article 10.2 de l’Acord de Condicions, es va celebrar la Mesa General de Negociació relativa al pressupost i a la plantilla i relació de llocs de treball, amb les fitxes descriptives i les modificacions per a 2008.

Pel que fa al pressupost, la Corporació va informar que en el concepte 141 anomenat Fons per al Programa d’Ordenació de Retribucions, que és el que està destinat al catàleg, la quantitat consignada és de 650.000 €. Segons els càlculs de l’empresa, es tracta d’un 7% d’increment de la massa salarial.

Amb aquestes dades, la postura de la UGT a la mesa va ser la següent:

L’assignació pressupostària del Capítol I del pressupost 2008 demostra la sospita que ja teníem de manca de voluntat de negociació per part de l’empresa. Les xifres presentades són insuficients per fer front a una revisió de catàleg i a l’avançament.

Caldrà negociar en els propers dies l’increment mínim per a 2008 més l’augment que es negociï per al 2007 (amb carácter retroactiu a 1 de gener). Considerem que el 7% d’increment de què parla la Corporació no és real perquè hi inclou la desviació de l’IPC, ara sobre el 0,9%, a més de l’avançament d’aquest proper novembre, al voltant d’un 2 %. És a dir, l’increment real és d’un 4 %.

Tenint en compte que l’avançament del catàleg surt d’una partida ja existent al pressupost de 2007, demanem, novament, la reunió per establir la quantitat de l’avançament. Així mateix, en aquesta reunió s’ha de decidir un nou calendari de negociació del catàleg, atesa la paràlisi actual.
En el punt referit a la plantilla de llocs de treball, la Corporació va informar de quatre places de nova creació, que són: una d’Auxiliar Administrativa/u d’Estudis i Projectes, una de Tècnic/a Auxiliar de Nova Ciutadania al Departament de Relacions Ciutadanes i Acció Institucional, una de Tècnic/a Auxiliar de Serveis Generals al Departament de Serveis Personals i una de Sergent de la Policia Municipal. També ens va informar de l’amortització d’una plaça, la d’Informador/a OMIC.
Pel que fa a la petició dels sindicats per crear places destinadas a cobrir el servei propi de prevenció, que segons l'acord de condicions s'ha d'implementar entre 2007 i 2008, l’Ajuntament respon que ens mostrarà un estudi elaborat per la Diputació de Barcelona i partir d'aquí es negociarà amb els sindicats com posar en marxa el servei. En aquest sentit, cal esmentar que la Corporació ha creat un concepte amb el nom d’Estudis i Treballs Tècnics de Seguretat i Salut Laboral, al qual se li assignen 44.000€ , en previsió de despeses derivades de l’Avaluació de Riscos Psicosocials.
A petició dels sindicats, l’empresa s’ha compromès a crear places d'administratiu d’Organització i Recursos Humans, de col·laborador sociocultural i de subaltern, el febrer de 2008.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Considero que no hi ha voluntat política de dignificar els salaris dels treballadors d'aquest Ajuntament, i que juntament altres actituds (increment de salaris dels polítics, creació de gerencies, promoció de persones afins al poder...) ha colmat la paciència de molts de nosaltres. És per això que crec que seria necessari dir PROU i anar a la vaga.

Anònim ha dit...

Em deprimeix veure els números 2 i 7. Potser volen dir un 7% cada any durant 6 anys? Això seria una altra cosa

Anònim ha dit...

Apreteu al Regidor. Ens ha de donar el que és just

Anònim ha dit...

S'ha de dir prou. Ara més que mai està justificat anar a una vaga.

Anònim ha dit...

El problema que tenim és que els que manen no tenen respecte pels treballadors/es. Es pensen que només treballen ells i que només ells mereixen pujada salarial. Doncs, molt bé. Potser hi haurà qui mogui algunes coses perquè finalment hi hagi més respecte i menys xanxullos. Ja n'estic tipa!

Anònim ha dit...

un 30% és just, hi ha un greuge històric, el sindicat majoritari sembla que es conforma amb menys. Per què?

Anònim ha dit...

l'empresa ha de fer un gir. ja n'hi ha prou que sempre paguem (deixem de cobrar) els mateixos. No ens falleu!

Anònim ha dit...

avui ha sortit un corco que parla d'acció sindical. acció sindical? quina acció sindical?

Anònim ha dit...

teniu raó, heu de posar el llistó ben alt. ja n'hi ha prou de misèries

Anònim ha dit...

estem a 15 dies de tancar la nòmina de l'avançada. Com queda aquest primer augment a compte del catàleg? serà lineal? serà una misèria com sembla? em sembla que cada cop hi ha més malestar i la gent s'està posant nerviosa.

Anònim ha dit...

estudis i treballs tècnics de seguretat i salut? el que han de fer JA és canviar les cadires. les van anar a mirar una per una. de què va servir? estan totes fetes pols i que faran? encarregaran un estudi? o les canviaran. i les taules, i els armaris i...

Anònim ha dit...

La bestreta serà restreta o serà generosa. Si és restreta, malgrat el seu nom, preveig que serà una gran cagada, i hi haurà conseqüències importants. Prou burles! Volem el mateix que ells!

Anònim ha dit...

Aquesta paga miserable no serà lineal, oi? Llavors vol dir que si jo cobro 20 euros per mes, els alts caps cobraran molt més que jo, oi? A sobre!
Per les quantitats que s'han dit, més que una paga és una presa de pèl.

Anònim ha dit...

quin desànim. no hi ha res a fer. cada cop la gent va més a cobrir l'expedient i menys a treballar i tal com ho plantegen els polítics això anirà a més. és el que mereixen.

Anònim ha dit...

Potser ha arribat el moment de psar els punts sobre les I. Els sindicats dediqueu-vos a pressionar, ara no podeu fallar. I els polítics que gestionin, prioritzin i decideixin. Ja n'hi ha prou de donar llargues (es pot dir catàleg, avanáment, modificacions de plantilla). Tant hi fa, però que facin alguna cosa. Això fa molta pudor!

Anònim ha dit...

Per valorar segons quins treballadors o inventar-se places si que hi ha hagut i haurà diners. Per valorar els bons professionals, sembla que no. Qui sembra vent, recollirà tempestats! i ara toca tempesta!! Prou d'abusos, prou de prendre el pèl a la gent.

Anònim ha dit...

Socialisme? Llibertat d’expressió!
Tenen idea els nostres patrons el que significa ser mil.leurista avui dia i viure a l’àrea metropolitana de Barcelona? Tot i portar al voltant de 20 anys treballant a l’Administració pública i el meu sou no arribar als 1000 € no per això deixo de creure en la res pública, però és evident que una altra Administració és possible i necessària.
Justícia, Democràcia i Dignitat!

Anònim ha dit...

L'Enric Alonso va dient planta per planta que ens esteu enganyant. Podem confiar en vosaltres o també sou uns mentiders?

Anònim ha dit...

El primer que s'ha de conseguir és que hi posin diners. Quan tenen previst invertir el recursos humans?

Anònim ha dit...

Un 2,5% d'avançament? Quina presa de pèl! Ridícul.

Anònim ha dit...

Quina barra de dir al coumunicat de Recursos Humans que no hi ha cap treballador que estigui per sota dels 1.000 euros BRUTS!!!!

En contraposició, un/una regidor amb una dedicació parcial del 20% cobra 1.000 euros nets.

I tots els treballadors i treballadores que treballen el 100% i NO arriben als 1.000 NETS?

Anònim ha dit...

Pregunta als sindicats: perquè ningú fa públic el famós estudi de la diputació i cadascú que valori què creu que hauria de cobrar? Perquè amagueu aquesta informació? Els sous s'han d'apujar a qui els tingui baixos, no "café para todos". Els que ja estan al nivell que s'indica a l'estudi no s'han d'apujar. Ja comencem malament al novembre, un 2,5% per tots. Però per això no cal catàleg ni res! Feu públic l'estudi i que cada un tingui clar si està cobrant el que li pertoca. Esteu especulant amb la informació!

Anònim ha dit...

El que no s'enten de cap manera, i portarà a conflictes, és que els sindicats no defensin l'augment de sou pels que realment els pertoqui l'augment segons el famós estudi, i es defensi en canvi un augment per tots el mateix percentatge. això vol dir que part dels diners que haurien d'haver anat als que mes descompensats tenen els sous aniran als que ja els tenen compensats, donat que l'augment serà el mateix per tots i els diners son els que hi ha. Es mes, si l'augment es en tant per cent, la gent que mes cobra (Caps de departament, per exemple) veuran incrementat el seu poder adquisitiu encara mes enfront als que tenen la descompensació mes gran. De veritat creieu els sindicats que es recolzarà majoritariament una proposta així? Perquè no augmenteu a cadascu el que li toqui segons l'estudi? A alguns no els tocarà res perquè ja estan equiparats, cert, però aquests els que han de fer es donar gracies per haver estat molts anys per sobre la mitjana dels altres, no protestar perquè ara no tinguin augment.

Anònim ha dit...

Això no esmou. Us heu quedat muts? Us han fet callar?