La Redacció de LA VEU es reserva el dret de no publicar aquells comentaris o col•laboracions inadequats

Revisió mèdica

En els darrers anys, un seguit de crítiques han acompanyat el període de revisions mèdiques del personal d'aquest Ajuntament.

Davant d'aquesta situació hem transmès a Organització i Recursos Humans aquestes inquietuds perquè es prenguin les mesures necessàries per evitar que segueixin produint-se algunes situacions que poden resultar desagradables. Aquests aspectes són els següents:

• Cal garantir la confidencialitat de la visita. Això vol dir que quan es fa la revisió a la furgoneta instal·lada al parc de Can Mulà, ha de ser així, cosa difícil si tenim en compte com és el vehicle, la gent que espera, etc.

• No hauria de caldre que cada any que hi anem ens preguntessin les mateixes coses de la nostra història clínica. Se suposa que en fan fitxa. Només haurien de recollir les novetats-malalties del darrer any. (Per què els hem d’explicar cada vegada que als 20 anys vam tenir una hepatitis, als 30 un problema de cor, als 40 una descalcificació o als 50 una depressió?).

• Caldria estudiar que les persones que s’acullen a la revisió ginecològica o andro, ho poguessin fer a Mollet mateix, per la pèrdua de temps dins l’horari laboral que comporta i per facilitar a la gent que fos aquí mateix. Si es continua fent a la Mútua de Granollers, cal assegurar que els metges i infermeres, estan informats del que entra a la revisió. Per a les dones a qui cal fer una mamografia (també s’hauria de mirar de fer a Mollet), també hi ha d’haver un circuit clar, i no com l’any passat, de a on ho fan i en quines condicions.

• També seria bo que el full que ens passen els caps de departament per marcar la casella guardés els principis de confidencialitat i intimitat, a banda que potser no caldria ja que n’hem omplert un per a RRHH.